Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Philips шаси GR1
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 8:04    Заглавие: TV Philips шаси GR1 Отговорете с цитат

Здравейте колеги !!!

Това животно става втори ден ми скъсява живота Smile

Проблема е в захранването , по точно въобще не тръгва .Там дето трябва да е 97 волт ав момента имам 6 волта , Няма гръмнали елементи Крайните транзистори за ХО и за захранване са здрави , процесора се храни с 5 волта но...... захранването не пали.Проверени са всички резистори и диоди в захранващия блок -- само кондензаторите не съм почнал ама...... някой ако има опит в това животно миля да сподели
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 9:21    Заглавие: Отговорете с цитат

откачи ценера на 15В 6613
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 9:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Отпой тиристора 6641 и виж дали ще тръгне.
Имам една молба към теб ако ти личи бележката на ТХОто би ли ми написал какво е защото в момента правя такъв а няма бележка пък имам съмнения в ТХОто. Модела на телевизора ми е 21GR1251/02B
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 9:58    Заглавие: TV PHILIPS GR1 Отговорете с цитат

Като начало откачи куплунга на хоризонталните бобини,да не би да е ТХО,смени ценера за 12в. в първичната част.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 10:26    Заглавие: Re: TV PHILIPS GR1 Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Като начало откачи куплунга на хоризонталните бобини,да не би да е ТХО,смени ценера за 12в. в първичната част.

Най-вероятно е ТХО, залагам над 90% за него Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 10:40    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Отпой тиристора 6641 и виж дали ще тръгне.
Имам една молба към теб ако ти личи бележката на ТХОто би ли ми написал какво е защото в момента правя такъв а няма бележка пък имам съмнения в ТХОто. Модела на телевизора ми е 21GR1251/02B

HR7527 му е ТХО-то.AT2079/41 демек.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти Божилов. Very Happy
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 11:10    Заглавие: Re: TV Philips шаси GR1 Отговорете с цитат

valioman написа:
...Проверени са всички резистори и диоди в захранващия блок -- само кондензаторите не съм почнал ама...
Ами от там трябваше да почнеш. Първия на +В, 47мF често дава фира...
Върнете се в началото
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 13:00    Заглавие: Re: TV Philips шаси GR1 Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
valioman написа:
...Проверени са всички резистори и диоди в захранващия блок -- само кондензаторите не съм почнал ама...
Ами от там трябваше да почнеш. Първия на +В, 47мF често дава фира...

Е поне електролитите съм ги запаралелвал и никва реакция

Съмнения за ТХО то нямам защото няма никакво късо просто не ще да запали пустото му захранване.
Ще пробвам с премахването на тиристора но няма ли да навредя на друго ако случаййно тръгне Smile
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 25, 2006 13:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега направи следното според мен:
Първо да се убедиш къде ти е дефекта извади куплунга на отклонителната система включи телевизора и ЧАК ТОГАВА ВЪРЖИ ЛАМПА на +В.Ако лампата /60-75 вата/ светне и мериш 95в то импулното работи.
Второ смени С2523 6.8мкф може и 10 мкф да сложиш и провери дросела 5524 дали е здрав.
Трето .Ако всичко това не даде резултат то прекъсни захранване +В което влиза в ТХОи вържи лампа на двата прекъснати края. Пускаш телевизора и ако лампата светне макар и с малка светлина вземи един не електролитен кондензатор около 0.5 до 1 мкф запой му единия край на маса а другия го допри до входа на +в в ТХОто. Ако светлината леко намалее ТХОто е здраво а ако се увеличи или не мръдне то наверно е ТХОто при положение че си проверил крайния транзистор и кондензаторите към колектора му. Ако имаш и осцилограф още по лесно се виждат импулсите на входа но +В и тези но колектора на крайния транзистор. При здраво ТХО на колектора трябва да са в пъти по големи от тези на входа . Еднакви ли са или ако ги няма то е дефектно ТХОто.
Колкото до тиристора няма нищо да направиш ако го махнеш. Спокойно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети