|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 12:41 Заглавие: Схема на крайно стъпало клас B+C |
|
|
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=8289
Ако някой се интересува скенирах цялата документация но е 13МВ pdf
и е на руски.
Производство е на Завод "ЕЛЕКТРОАКУСТИКА" - Михаиловград |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 13:15 Заглавие: колко вата е? |
|
|
схемата е много интересна ,но според мен ако няма и 100 вата не си заслужава да се прави. _________________ home studio |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 19:56 Заглавие: |
|
|
100W и 150W е тази
Има и по мощни модели но тях не съм скенирал. |
|
|
 |
unknown85 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 21:43 Заглавие: :) |
|
|
Nqma znachenie che e na ruski .Схемата си е схема!!!
13МБ не са ми проблем !! Само ми кажи от каде да ги дръпна
10х |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 21:55 Заглавие: Схема на крайно стъпало клас В+С |
|
|
| Приятели,не си губете времето с този тип и тези усилватели!Ако искате да ми повярвате,знайте,че аз участвах в производството им години наред и мога да ви кажа,че това е една поредна измишльотина на отминалото комунистическо време.Всички тези недоизмислени железа с голямо тегло и ниско качество се произвеждаха в завод"Електроакустика"-Михайловград и Завод за телефонни елементи -гр.Враца.За жалост,тези прехвалени в скоби усилватели,преди 20г. спечелиха дори златен медал на Пловдивския панаир,а някои си спомнят как се раздаваха медали тогава.От опит знам само,че усилвател с трансформатор в изхода едва ли дава високо качество.Връх на нахалството на високомерните-тогава конструктори беше,че тези железа бият по качество тогава известният усилвател на SONY-TAN 88 вОТНОШЕНИЕТО-ТЕГЛО/МОЩНОСТ!Ако някой се интересува повече от тези недомислици,мога да му предоставя цялата документация и не от руски сайт,а точно от производството,което беше предимно.........за СССР,а второто качество оставаше за горките Български пощи.Ако някой иска да поспори с мен-нека заповяда,ще му предоставя всички слабости и чести дефекти в това прехвалено усилвателче,записани от мен преди 10-15г.Не съм рекламно лице и някяк си не ми е удобно,но ако искате качество,ниска цена и надеждност-направете си QUAD ,независимо кой вариант-стократно е по-добър!Стова се занимавам вече от 1974г.Повярвайте ми и благодаря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 22:17 Заглавие: Схема на крайно стъпало клас В+С |
|
|
| И още нещо:В тази серия влизаха 100W-клас-В може би най-надеждни и прости,клас В+С 150W и най-капризните 200W-клас-В+С+С с 3 вида захранване.Да не споменавам последната изгъзица на тази серия-отвратителният модел 1511-модулен усилвател-2по100Вт.,който изгаряше безпричинно когато си иска само при включване в мрежата.Точно заради тази отврат,наречена усилвател напуснах фабриката и отворих сервиз за ремонт на тв.и от тогава не желая да виждам тези отвратителни изчадия на старото време.Съмнявам се дали още някоя селска поща все още работи с тези чудеса на техниката,но ми е жал за техника по поддръжката им.Стават само за старо желязо.Дано някой колега от старото време на производство се включи и сподели чувствата ми,дано е обективен и не го налегне носталгията по сините женски престилки! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 22:50 Заглавие: |
|
|
wesko dilow, всичко това което си написал е така. Но се съмнявам,че ще послужи на някого, въпреки желанието ти да помогнеш да не се открива горещата вода. Просто има хора които нещо са чули, нещо са видяли, някой им е казал, абревиатурата звучи примамливо и т.н. ....
Лошото е друго, че когато се сблъскат с подобни проблеми (за които са предупреждавани) почват да се носят от през 9 баира вода (така ли беше?) и да са им виновни ту елементите, ту нещо друго (при това без абсолютно никакво разбиране за какво иде реч).
Просто било публикувано някъде в Интернет и това им е достатъчно.
Нещо почна изобщо да не се мисли, по-лесно е да попиташ и да се опитваш да прилагаш получените отговори (независимо от кого и независимо от това, че обикновенно са противоречиви). |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 22:51 Заглавие: |
|
|
wesko dilow, всичко това което си написал е така. Но се съмнявам,че ще послужи на някого, въпреки желанието ти да помогнеш да не се открива горещата вода. Просто има хора които нещо са чули, нещо са видяли, някой им е казал, абревиатурата звучи примамливо и т.н. ....
Лошото е друго, че когато се сблъскат с подобни проблеми (за които са предупреждавани) почват да се носят от през 9 баира вода (така ли беше?) и да са им виновни ту елементите, ту нещо друго (при това без абсолютно никакво разбиране за какво иде реч).
Просто било публикувано някъде в Интернет и това им е достатъчно.
Нещо почна изобщо да не се мисли, по-лесно е да попиташ и да се опитваш да прилагаш получените отговори (независимо от кого и независимо от това, че обикновенно са противоречиви). |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 30, 2004 23:48 Заглавие: |
|
|
Веско, напълно съм съгласен с теб че качеството на този усилвател не е кой знае какво, съгласен съм че и B+С+С бяха невероятни за поддръжка и за това отпаднаха от употреба.
Абсолютно не съм съгласен с теб че този усилвател не се използва!!
Използва се Веско, и то на всякъде, в цяла България радио транслационната мрежа "РТМ"(ако знаеш за какво става въпрос) работи с тях и ако си беше направил труда да попиташ някой техник в далекосъобщения щеше да понаучиш нещо, преди да пишеш неаргументирани твърдения!
Схемата я пуснах защото:
-------------------------------------------------------------------------------------
batsenko
Местожителство: Plovdiv
Пуснато на: Чет Авг 05, 2004 11:24 am Заглавие: Търся схема на захранване +-30V
--------------------------------------------------------------------------------
Здравеите на всички. Аз съм студент от ТУ и имам да правя курсов проект на захранване за НЧУ, с характеристики:
Изход двуполярно напрепрежение 30V изходен ток 4А като, изходното напрежение на стабилизатора да се управлява от сигнала в изхода на крайното стъпало, в граници от +-20 до+-30V, напрежението на стабилизатора трябва та бъде по-високо с 4 волта от амплитудата на сигнала от крайното стъпало.
Та сега по въпроса, за схемата използвам обикновен стабилизатор с ОУ в изхода на който са включени два транзистора в схема дарлингтон, за управление мисля да използвам полеви транзистор като регулируемо съпротивление който е включен в ООВ на ОУ на мястото на единия резистор от делителя. Това мисля че е правилния начин да се регулира изходното напрежение на стабилизатора но когато го симулирам в PSPice нищо не става. Моля ако имате някакви схемни решения или формули за изчисляваване на режима на полевия транзистор да ги споделите.
-------------------------------------------------------------------------------------
И ако това не ти прилича на В+С здраве му кажи. А ако си беше правил труда да четеш темите и да помагаш на питащите ти именно би трябвало да си първия който да отговори на това питане!!! И тъй като имаш документацията на български ще ти бъда много благодарен да я ъплоуднеш някъде просто ей така за студенти които ги карат да откриват топлата вода, както и за ентусиасти които им се занимава с подобни проекти, тъй като нета ми е под всякаква критика и по големи файлове ми е мноого трудно да ъплоудвам. А ако ти не го направиш ще го направя аз ако трябва и страничка по страничка да ги скенирам, обработя и пусна в някое фриии. А QUAD е единственото стъпало освен ЛАМПОВО което слушам с удоволтвие, но у дома.
П.С. вчера мрежата на един рак с две паралелно работещи стъпала точно от този тип бе ударена от мълния в резултат на което бе изгорял само линейния предпазител 15А и няма никакви поражения върху стъпалата
Без коментар! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2004 15:00 Заглавие: Схема на крайно стъпало клас В+С |
|
|
| Уважаеми г-н Петров,няма нищо лошо колегите от бранша и многобройните любители да бъдат информирани за всичко,което става в областта на електрониката,и да видят нещо ново и непознато за тях.Аз също тегля от нета схеми без голяма стойност-само да ги имам като идеи.Целта на написаното от мен е да не караме многобройните любители и звуко маниаци да изработват едно старо и ненадеждно изделие,доказало минусите си във времето.Схемите и конструктивната документация наистина са на руски език,защото пак повтарям-тези усилватели се произвеждаха предимно за бившия СССР.Знам,че още някъде и в България са останали подобни екземпляри.Не се изказвам неподготвен,защото имам безброй приятели и познати в нашия окръг,които след затваряне на двете фабрики за производство на споменатите усилвателниКОМПЛЕКСИ работят в пощите по села и градове и слушам отзивите за надеждността на стъпалата.Предложението Ви за изтегляне на схемата е похвално,защото ще послужи за ремонт и поддръжка на тези изделия,но пак повтарям моятя цел е да предпазя колеги и любители от изработване на този усилвател,защото не е ефективен нито за изработка,нито за експлоатация-камо ли като надеждност. Единствено 100Вт.стъпало заслужава внимание,но е грубо и тежко като конструкция.В днешно време има къде-къде по лесни,прости и достъпни за изработка Hi-Fi усилватели.А в крайна сметка нали единствената цел е насладата от качествеата музика,ако пренебрегнем тръпката от това да накараш едно желязо да оживее и издава силни звуци.Извинявам се г-н Петов,ако съм Ви засегнал лично-това не беше целта на писанията ми.Времето е ценно всекиму и не си заслужава да се губи неефективно.Желая Ви успех и по-малко нерви! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|