| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
celica man Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 23:38 Заглавие: Ламбда газ контрол |
|
|
| Търся схема с означения на елементите.Свалил съм схема от платка на готово у-во,но там са заличени надписите.Като цяло схемичката е проста - 2 ИС (едната е мотор драйвър),другата предполагам 4-ворен ОУ(не съм сигурен).Нямам търпение и време да гадая,но ако няма схема ще се наложи.Надявам се все някъде да я има.Благодаря предварително на всички,които отговорят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 16, 2006 6:14 Заглавие: |
|
|
Трябва ти емулатор на ламбда сондата така ли да разбирам ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 16, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
| Не.Не е емулатор.Доколкото знам следи напрежението на ламбда сондата и управлява един стъпков мотор,който се монтира на мястото на кранчето м/у изпарителя и плочката.Това е най простото обяснение на принципа му-не претендирам,че е професионално. Също следи и положението на дроселовата клапа(TPS). |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 17, 2006 22:18 Заглавие: |
|
|
| И на други места го предлагат това у-во,ама на мен ми трябва ел.схема на упавлението му, щото мотора си го имам. Само за електронната част искат 50лв. минимум, а като видях какво има в нея-някакси не ми се дават.Както написах в началото на темата едната ИС е мотор драйвър,а другата предполагам 4-ворен ОУ(не ми се вярва да е някаква специализирана),но ще падне голяма игра със стойностите на елементите.Честно казано очаквах по-лесно да намеря схема,а и аз доста търсене ударих-явно не е мн. разпространено това у-во. |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 20:47 Заглавие: |
|
|
Нещата не са толкова прости,колкото мислиш.Обикновенно от по-старите типове които аз съм виждал има PIC процесор с програма вътре.Настройките са софтуерни и се правят с лаптоп свързан с процесора.Обикновенно всяка фирма производител разработва свой софтуер несъвместим с другите.
Цена от 50 лв. не е много,като се има предвид че ново е около 200-250 лв. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 21:22 Заглавие: |
|
|
http://www.autodiags.com/lambda.html
тука горе-долу е описано как работи ламбдата
а тва дето питаш - на моя "барутник" наистина е с процесор и си е различен за всяка кола и се програмира и .... абе трудна работа е за неспециалисти - поне за мен де  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 22:24 Заглавие: |
|
|
| Колеги благодаря на всички за желанието и съдействието.ОУ е TL084 след няколко дни ще си играя със стойностите около нея.Управлението на мотора още не съм го търсил, но то е малък проблем.Цената е 50лв. за ново у-во и със сигурност работи успешно,защото е монтирано на кола-оттам свалих схемата. |
|
|
 |
|