Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на PHILIPS GR-1AX

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Сеп 26, 2004 20:45    Заглавие: Захранване на PHILIPS GR-1AX Отговорете с цитат

Привет на всички. Philips 21GR1260/58R на шаси GR-1AX след замяна на пробит краен транзистор със BUT 11 AF замяна на с2523/10 мкф и презапояване около ТХО и захранването всичко работи нормално.Смущаващ е факта че общия радиатор на транзисторите на захранване и развивка се нагрява доста стабилно около 88 градуса в областа на транзистора на импулсното захранване. Сиреч той пече доста ???Напреженията и всичко по телевизора е нормално .Въпросът ми е обръщали ли сте внимание дали трябва да е така в шаси GR-1AX защото никога не съм се сещал да пипам радиатора в тези модели ??? Благодаря предварително Rolling Eyes
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 5:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Сашо според мен ВУТ11 не е добър.Имал съм доста случаи да грее радиатора много и то като сложа ВУ508.Най студен е кокато сложа С9537 (може и да бъркам май беше С9357) тоя дето го поставят фабрично и то ако не е менте.Щом картината и размера и са нормални загряването идва от лош краен транзистор.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 6:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Транзистора на развивката е нормално затоплен.Аз написах по горе че пече ПОЛЕВАКА на захранването. Понеже са на общ радиатор написах че повече грее в областа на захранващия транзистор.Незнам това дали е обичайно за конкретното шаси и това ми е питането ??? Rolling Eyes
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 6:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не съм обръщал внимание към кой транзистор пече повече само забелязвах че след смяната на крайния транзистор общия радиатор пече много.но след подбиране на хубав транзистор не пече.С положителност знам че като поставя ВУ508 пече та се къса и повече не съм слагал такъв.Тъй че пробвай с някой по добър транзистор защото и тия ВУТ11 не са много качествени.
Върнете се в началото
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре би било да се сложи оргинален краен транзистор,2SC3795B или оргинален BUT11A.Проверете да нямате пулсации на 12V от ТХО/кондезатор 2542 220мF/,или да нямате студени спойки на задаващия генератор за ХО,това са вдни от причините за изгарянето на хоризонталния транзистор
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 14:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за мненията но за пореден път пиша че BUT 11 e СТУДЕН а много грее ПОЛЕВИЯТ в захранването. Телевизора е с автоматичен регулатор на мрежовото нопрежение (отделна платка с тиристор и други ) Всички напрежения са в норми но ме притеснява греенето на ПОЛЕВИЯ . Възможно ли е този регулатор да има пръст в тази работа макар да ми се струва малко вероятно ??? Rolling Eyes
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

За мен не е нормално.Полеваците не греят.Дори са с символични радиатори.Но това 58R май е доста "тежко" и май е стерео-та всичко може да се очаква!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети