| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 20:45 Заглавие: Захранване на PHILIPS GR-1AX |
|
|
Привет на всички. Philips 21GR1260/58R на шаси GR-1AX след замяна на пробит краен транзистор със BUT 11 AF замяна на с2523/10 мкф и презапояване около ТХО и захранването всичко работи нормално.Смущаващ е факта че общия радиатор на транзисторите на захранване и развивка се нагрява доста стабилно около 88 градуса в областа на транзистора на импулсното захранване. Сиреч той пече доста ???Напреженията и всичко по телевизора е нормално .Въпросът ми е обръщали ли сте внимание дали трябва да е така в шаси GR-1AX защото никога не съм се сещал да пипам радиатора в тези модели ??? Благодаря предварително  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 5:46 Заглавие: |
|
|
| Сашо според мен ВУТ11 не е добър.Имал съм доста случаи да грее радиатора много и то като сложа ВУ508.Най студен е кокато сложа С9537 (може и да бъркам май беше С9357) тоя дето го поставят фабрично и то ако не е менте.Щом картината и размера и са нормални загряването идва от лош краен транзистор. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 6:10 Заглавие: |
|
|
Транзистора на развивката е нормално затоплен.Аз написах по горе че пече ПОЛЕВАКА на захранването. Понеже са на общ радиатор написах че повече грее в областа на захранващия транзистор.Незнам това дали е обичайно за конкретното шаси и това ми е питането ???  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 6:45 Заглавие: |
|
|
| Аз не съм обръщал внимание към кой транзистор пече повече само забелязвах че след смяната на крайния транзистор общия радиатор пече много.но след подбиране на хубав транзистор не пече.С положителност знам че като поставя ВУ508 пече та се къса и повече не съм слагал такъв.Тъй че пробвай с някой по добър транзистор защото и тия ВУТ11 не са много качествени. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 11:55 Заглавие: |
|
|
Добре би било да се сложи оргинален краен транзистор,2SC3795B или оргинален BUT11A.Проверете да нямате пулсации на 12V от ТХО/кондезатор 2542 220мF/,или да нямате студени спойки на задаващия генератор за ХО,това са вдни от причините за изгарянето на хоризонталния транзистор _________________ Димитър |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 14:08 Заглавие: |
|
|
Благодаря за мненията но за пореден път пиша че BUT 11 e СТУДЕН а много грее ПОЛЕВИЯТ в захранването. Телевизора е с автоматичен регулатор на мрежовото нопрежение (отделна платка с тиристор и други ) Всички напрежения са в норми но ме притеснява греенето на ПОЛЕВИЯ . Възможно ли е този регулатор да има пръст в тази работа макар да ми се струва малко вероятно ???  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 22:24 Заглавие: |
|
|
| За мен не е нормално.Полеваците не греят.Дори са с символични радиатори.Но това 58R май е доста "тежко" и май е стерео-та всичко може да се очаква! |
|
|
 |
|