Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с монитор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
FnTsY
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 13, 2006 22:03    Заглавие: Проблем с монитор Отговорете с цитат

Имам монитор Dell 19" P991 и проблема ми е че се появиха по целия екран хоризонтални линий малко под ъгъл.Питах в един сервиз и ми казаха, че проблема е софтуерен и не се знае дали ще могат да го оправят.Аз се рових из нета и открих една програма Sony Windas чрез нея се оправят софтуерните проблеми на монитори но аз неуспях да я подкарам и по-точно неуспях да се канектна кам монитора за да се корегира.Ако някой помогне с нещо ще съм много благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 15, 2006 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Мониторът светъл ли е ?
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 15, 2006 18:16    Заглавие: Re: Проблем с монитор Отговорете с цитат

FnTsY написа:
Имам монитор Dell 19" P991 и проблема ми е че се появиха по целия екран хоризонтални линий малко под ъгъл.Питах в един сервиз и ми казаха, че проблема е софтуерен и не се знае дали ще могат да го оправят.Аз се рових из нета и открих една програма Sony Windas чрез нея се оправят софтуерните проблеми на монитори но аз неуспях да я подкарам и по-точно неуспях да се канектна кам монитора за да се корегира.Ако някой помогне с нещо ще съм много благодарен.
С тази програма и аз не можах да се оправя но в твоя случай може да се оправи и по друг начин(ако става дума за голяма яркост и видим обратен ход на лъча) даже ако потърсиш във форума съм писал за моят проблем с този вид монитор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FnTsY
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 15, 2006 20:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Да монитора е светъл.
Мерси ще потърся да видя дали ще успея да намеря темата.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2006 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Да SONY нямат серв.меню проблема си реших R053 от 22мо-на 18мо монитора работи и за сега перфектно
Варираш това съпротивление от 20-18мом и си готов.
Върнете се в началото
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2006 19:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема наистина е софтуерен-процесора брои часовете на работа и прогресивно увеличава напрежението на втората решетка /като си "мисли",че кинескопа е длъжена да "остарее" и да намали емисията си..
Не си играйте с СОНИ ДАС-а,защото ще скапете настройките ..ако все пак искате да пробвате-направете резервно копие на еепрома-в случай,че го осерете /което е 100% сигурно,защото ДАС-а е кофти написан и много труден за работа-на мене ми отнема 3-4 часа да докарам монитора в нормални граници,защото без сигнал генератора си е жива мъка.
Увеличаването на напрежението е масово явление при тези..
Грубия метод е с промяна на високоомното съпротивление към G2 или шунтирането на G2 с 15-20-30мом.Но понякога остава светло петно след изключването на монитора
Финното решение е с промяна на съпротивлението на обратната връзка /в момента нямам записките си под ръка/
ако имате интерес ICQ 99180737
Успех!
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2006 19:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами angele затова съм му дал R053 това е съпр. за обратната връзка с Rа за G2 не помага.А ако знаеш как да пусна SONY DASа ми пиши на лични.
Върнете се в началото
FnTsY
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 17, 2006 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Нека тук да сподели как се пуска тази програма, че ще е от полза и на други хора.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 19, 2006 6:44    Заглавие: Отговорете с цитат

FnTsY написа:
Нека тук да сподели как се пуска тази програма, че ще е от полза и на други хора.
Да сподели ама друг път досега не съм чувал някой да се е справил в Руските сайтове пише че я ползват ама аз не вярвам Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 19, 2006 7:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Който разбира малко Руски да прочете тази тема и ще разбере как се прави това без DAS Smile http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=111141
Успех !
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети