| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rbd72 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 16:29 Заглавие: Въпрос за цифрови мултимери |
|
|
Здравейте!Имам следния въпрос-виждал съм мултимер (флуке)който има жак за външно захранване ,за какво захранване е предвиден този жак(батерии,мрежово).От познати с повече опит знам че са изгаряли уреди при работа с мрежово захранване.Може ли да се захрани цифров мултимер с мрежово захранване? _________________ Никога не е късно да станеш за резил. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 17:02 Заглавие: |
|
|
Обикновенно за напрежение около 9В (DC) и особенно ако е Fluke няма как да не е написано в/у самия корпус както и да е посочена полярността.
Ако малък мултиметър (в смисъл не е "настолен") в никакъв случай не е за мрежово.
Да не говорим, че през "жак" никой няма да си позволи да подава 220В. |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 17:57 Заглавие: |
|
|
| Този адаптор служи да зарежда батерийте вътре във FLUKE само на адаптор без батерия не работи. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 17:59 Заглавие: |
|
|
| ICO написа: | | Този адаптор служи да зарежда батерийте вътре във FLUKE само на адаптор без батерия не работи. |
Изобщо не е задължително да е така!
Искаш ли да ти посоча конкретен модел който работи без батерия само с външно захранване. |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 18:11 Заглавие: |
|
|
| Аз говоря за FLUKE123 осцилоскоп които при изтощена батерия с оригиналния адаптор без батериятя в него не работи.Може да има и такива модели не споря. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 18:19 Заглавие: Re: Въпрос за цифрови мултимери |
|
|
| rbd72 написа: | | Имам следния въпрос-виждал съм мултимер (флуке)който има жак за външно захранване |
Въпроса беше  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 19:56 Заглавие: Уред |
|
|
| Какъв е жака, 100% ако е от тези кръглите не е за 220V и не го пускай по-добре!!! С каква батерия работи, ако е 9V предполагам, че трябва да е за 9V и адаптера. За да не гръмнеш нещо по-добре провери в интернет за оиписание на уреда. Или подаваи малко напрежение и го увеличаваи постепанно и виж кога щте работи най точно, въпреки, 4е така няма да се разбере най точно, по-добре виж са справочни данни в интернет. |
|
|
 |
Gogo55 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 21:06 Заглавие: |
|
|
някои мултимери искат външно захранване само когато има нужда да мерят мегаомове съпротивление и тогава напрежението което си имат от батерията е недостатъчно, и затова се пуска външно което да се отчете от уреда като мине през измерваното съпротивление-в книжката си пише. _________________ www.gogo55.narod.ru |
|
|
 |
rbd72 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 19:29 Заглавие: |
|
|
Здравейте!Радвам се че темата, Ви е заинтерисувала.Искам да се израза правилно.Под мрежово захранване разбирайте адаптор 9 волта DC,може ли с него да се захранва мултиметър който нормално се захранва от батерия 9 волта(адаптора да замени батерията).Къде може да се мери с уреда (например мрежата 220 волта),какви са изискванията към адаптора?Благодаря Ви! _________________ Никога не е късно да станеш за резил. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 9:28 Заглавие: |
|
|
| 9 V трябва да са стабилизирани, иначе китайските адаптери са надписани 9 волта което значи 9 волта траф и на празен ход след изправяне към 12-13 което може да повреди уреда. |
|
|
 |
|