|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 10:56 Заглавие: Проблем TV Panasonic TX-28CK1P |
|
|
Колеги помагайте моля. Тивито е чешко производство, шаси Z8 едночипов контролер TDA9365PS/N1/4K0089 CZ 2247 а най отдолу
TDA9365V501S (много надписи много нещо??) ..Памет 24С16 и контролер звуков МSP3415DP0A2!
Дефекта е следния-след включването,излиза от стен бай режим,захранването заработва,мъчи се нда запусне "високото"-процесора явно си прави сравнителна проверка???-защитата сработва изключва,и св.диода на ст.бай,започва да мига с около 1hz.постоянно ,,индикира някаква грешка??
По инфо на клиента-тивито е било на ст.бай и след като се е прибрал вечерта е мигало така-може да е токов удар може и да е имало гръмотевици??? не знам-догатки!
"Набедих" ТХОто може би ликажи в намотки??? Или контролера да е частично повреден???
презаписвах неколко пъти памета,с нов дъмп,дори я смених с нова..ефекта е същия! ПРОБВАХ С дъмпове от близки модели но тогава остава само в ст.бай и не стартира,-логично е не са за него!
Накой зблъсквал ли се е с подобен проблем,или да разполага с таблица на дефектите съобщавани от свето диода???
Предварително благодаря за помоща,с уважение- Мийков. _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 15:55 Заглавие: |
|
|
| подобно нещо съм имал при пркъснал фус на захранването на краиното стъпало за звук когато извадих чипа тв тръгна след слагането на нов същия ефект и тогава видях фуса и стария чип си работеше ако ти трябва схема мога да ти пратя имам и бин със сигурност работещ Успех |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2004 12:52 Заглавие: Fishev, Благодарско! |
|
|
Благодаря ти за идеята,пробвах-ефекта отново е същият,мисля че дефекта се заформя около ТХО или след него нещо товари???
За това чудоЧешко имам схема,имам и няколко дъмпа които ми изпратиха колеги от сайта,за което съм много благодарен!
Но нали знаеш,от имане глава не боли-тъй че ако не ти е трудност прати ми твоят bin. на [email protected] -благодаря,ще информирам ато стане тивито!!! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|