Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТВ Panasonic - изведнъж лош сигнал
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
deian
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 16:02    Заглавие: ТВ Panasonic - изведнъж лош сигнал Отговорете с цитат

Здравейте! Имам проблем с ТВ Panasonic, сравнително новичък е (на 4-5 години). Както си гледам с перфектно качество на картината и изведнъж всичко става на снежинки (все едно много слаб сигнал от кабелната). Първото, което си помислих - проблем с кабелната. После извадих буксата, вкарах я отново и се оправи... Реших, че е съвпадение. След време се повтори същото. Понякога се оправя дори и без вадене, а само с натискане или завъртане - както дойде. Та помислих си, че е буксата на кабелната, отворих я, свързах я наново, вкарах - идеална картина и след време пак същият проблем.
Какво може да е станало? Да се е разпоило нещо вътре на входа на ТВ-то? Благодаря за всякакъв вид помощ!
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Отваряш тунера и запойваш "активното крайче"-малко е фифня,но се оправя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
deian
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо става само на моменти, а не постоянно? Чувал съм за т.нар. 'студена спойка' - това ли е? Влияе се от температурата и при по-продължителна работа контактът не е добър?
ПС: ако можеш да ми дадеш снимка вътре и да посочиш кое краче, ще съм ти много благодарен. Тунер не съм отварял Rolling Eyes
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

deian написа:
А защо става само на моменти, а не постоянно? Чувал съм за т.нар. 'студена спойка' - това ли е? Влияе се от температурата и при по-продължителна работа контактът не е добър?
ПС: ако можеш да ми дадеш снимка вътре и да посочиш кое краче, ще съм ти много благодарен. Тунер не съм отварял Rolling Eyes

Средното краче,което от буксата на самия тунер,влиза вътре в него.Отвори капачетата на тунера-внимателно и виж от коя страна отива.След това с тънък поялник...
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Деяне,аз бих те посъветвал друго.Товакоето е написал колегата е точно така но напрактика не става толкова лесно,ако не си го правил.Понякога около тунера има много елементи и капаците на тунера не могат да се отварят без проблемно и се налага да се свали целия тунер и могат да възникнат най различни бели а и вътре в тунера пистите и елементите са микроскопични и всяко трепване на поялника може да е фатално,а частите за Панасоник са най скъпите може би.За това си го занеси в сервиз предполагам ще излезе по ефтино.След това си купи един кабел за връзка между видео и т.в./струва 1.50лв. на пазара /включи го в т.в.то и тогава си включи кабела от кабелната.Кабела на кабелната е обикновенно много дебел и твърд и за това кърши буксата на тунера .Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм на това мнение-понякога монтажа в тунерите е доста ситен и нежен и нищо чудно,ако нямаш необходимия опит с финна работа с поялник да скапеш тунера.А не забравяй че има тунери от над 50-100лв и ремонта на телевизора да стане безсмислен,заради нещо дребно и елементарно.Говоря в най-черногледия случай.
При мене са идвали доста така пострадали тунери след "клиентска"намеса-"Абе аз само за запоя жилото на буксичката,пък то стана квато стана"-Затова по-добре го занес на сервиз.
За такава процедура никой колега не би ти взел кой знае какви пари за ремонта.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
deian
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за съветите. Явно няма да се пробвам сам, дано не ме оръсят повече от 15-тина лв.
Иначе ТВ-то е ето това:
Panasonic TX-21JT2P
http://www.panasonic.bg/browseProduct.jsp?entityId=331
Само дето в характеристиките гледам, че на хипербанд има "-", а моят всъщност има;) Може да не е точно този, но на външен вид е 1:1. Този със скъпите тунери ли е?

ПС: и още 1 въпросче - дистанционното му - голяма мъка е... и с чисто нови батерии трябва да съм точно срещу него, под ъгъл почти не хваща:( Не знам в "окото" или както там се казва частта в ТВ-то, която приема сигнала от дистанционното ли е проблема, какво ли, ноо... Ако може да ме посъветвате нещо. Но все пак с това се живее, стига да се оправи първия проблем - ТВ-то вади прекрасна картина!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

deian написа:
Благодаря за съветите. Явно няма да се пробвам сам, дано не ме оръсят повече от 15-тина лв.
Иначе ТВ-то е ето това:
Panasonic TX-21JT2P
http://www.panasonic.bg/browseProduct.jsp?entityId=331
Само дето в характеристиките гледам, че на хипербанд има "-", а моят всъщност има;) Може да не е точно този, но на външен вид е 1:1. Този със скъпите тунери ли е?

ПС: и още 1 въпросче - дистанционното му - голяма мъка е... и с чисто нови батерии трябва да съм точно срещу него, под ъгъл почти не хваща:( Не знам в "окото" или както там се казва частта в ТВ-то, която приема сигнала от дистанционното ли е проблема, какво ли, ноо... Ако може да ме посъветвате нещо. Но все пак с това се живее, стига да се оправи първия проблем - ТВ-то вади прекрасна картина!
Щом телевизора общо взето си работи не се претесняваи бягаи в сервиз.Не ми се вярва да ти вземат повече от 15:20лв за проблема с тунера и дистанционното.Ако идеш при съвестен колега разбира се.НЕ СЕ ДОВЕРЯВАИ НА ЧАНТАДЖИИ.Тоест дет някои си е купил поялник и вече е техник и идва в къщи и за една бира ще го направи.НЯМА ТАКИВА ТЕХНИЦИ Wink
Върнете се в началото
deian
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 28, 2006 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще задам 1 може би и глупав въпрос, но искам да се подсигуря. Може ли прекалено силен сигнал от кабелната да повреди нещо тунера? Защото може би със седмици сигналът беше много силен, имаше изкривявания (едни хоризонтални черти и т.н.), после го понамалиха малко след много обаждания и сега е ОК. Но проблемът е оттогава. Сигурно е само съвпадение, или при вадене/вкарване на буксата на кабелната се е разпоило нещо. Искам да се подсигуря просто

А за дистанционното - някой има ли наблюдение на други подобни или същите ТВ пак ли е така, или само при мен го има проблема?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 7:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Твоето дистанционно пак много е изкарало.Ако се ориентираш към някое китайче което разбира се много прилича на твоето ,има няма за 2-3 месеца ще се разпадне. А относно тунера- TUWRF 4EG-778F2 скапеш ли го, няма намиране за разбираема сума
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети