|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stanislav_L Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 17:00 Заглавие: Задействане на аларма "SUN-I" M-10 |
|
|
Здравейте!
Алармата ми не задейства при удар на колата-по гуми, прозорци и т.н. Задейства ми само при отваряне на врата. Предполагам, че проблемът се решава с въвеждането на някаква комбинация, но не я знам. Гледах в една предишна тема посочен адресът " http://www.autoelectric.ru/autoalarm/sun-i/m100.htm ". Пише като характеристика "16.Электронный сенсорный датчик на удар", но не знам как да оперирам с тази опция...
Help!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 18:26 Заглавие: |
|
|
Вероятно шок-сензора на алармата е:1. загрубен(намалено усилване)
2.повреден 3.Откачен или прекъснат свързващ кабел
Поразбутай под таблото и ще откриеш сензора,той си има потенциометър за увеличаване на чувствителността и светодиод,примигващ при почукване върху него.Ако светодиода не святка,като почукаш по сензора,провери дали имаш 12 V на свързващият кабел.Общо взето,ако алармата не е от ментетата,с които преди няколко години наводниха пазара,повредата на шока е почти изключена. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
celica man Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 21:05 Заглавие: |
|
|
| Както каза колегата,проблема е по-скоро механичен.Тази аларма няма опция за дистанционно изключване на шок сензора. |
|
|
 |
Stanislav_L Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 9:24 Заглавие: Проблемът е разрешен |
|
|
През weekenda имах време да поразгледам таблото и намерих датчика, настроих си го и сега е extra! Благодаря за отзивчивостта  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|