|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genady Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 6:59 Заглавие: TV VESTEL 1AK20SE Не помни програмите. |
|
|
Здравейте! Това ТV нещо ми се опъва.
CHASSIS 11AK20SE-4 CPU ST92195B1B1\ELK, EEPROM 24C08,
VIDEO STV2118. Не ще да помни програмите. При стартиране на автоматично търсене преминава през всички диапазони и открива всички програми. Запаметява ги - на менюто излизат запаметени. Избираме дадена програма, може да тръгне веднага или след около 30-40сек - трудно я открива или изобщо не тръгва. Спирам ТV и пускам отново - тази програма може и да излезе, а друга която е работила да изчезне. Всички програми,когато работят са с отлично качество.При ръчно търсене прави впечатление, че маркера за сканиране постоянно мърда по малко не спира окончателно дори при продължително изчакване. Сменена е паметта, транзистор BF240 на варикапното U, открита пукната шина на захранването на варикапите. Ако някой е имал подобен проблем,моля нека да сподели как се е справил. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 9:45 Заглавие: |
|
|
Проверен ли е стабилизатора на 33в. дали е 33?
Имал съм подобен случай, при мерене показваше 27в. което говори че не е в ред, а телевизора си работи по описания от вас начин. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Genady Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 18:54 Заглавие: |
|
|
| Да напрежението е стабилно. Не е точно 33V , 32.7V, но мисля,че това не е проблем. При автоматичен избор на програмите забелязах,че напрежението не стига до 30V даже, но не знам дали това е нормално. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
| Genady написа: | | Да напрежението е стабилно. Не е точно 33V , 32.7V, но мисля,че това не е проблем. При автоматичен избор на програмите забелязах,че напрежението не стига до 30V даже, но не знам дали това е нормално. |
Нормално е, не е от това проблема явно. Има ли вероятност там където се е пукнала шината да е довело примерно до високо напрежение на варикапното, и от там да има вече проблем с тунера. Тъй като там са високоомни вериги, ако един варикап прави утечки, влияе на целия тунер. Бих сменил тунера за проба. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|