| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
reliks Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 13:07 Заглавие: sony kv-2167mt izgarq krajniq tranzistor na horizontalnoto |
|
|
| sld 2 min .rabota izgarq krajniqt trtanzistor za hor. otklonenie(d1878) Ima otrqzan rastiyr ot dqsno s 5 sm. Nqkoj moje li da pomogne s idei ili opit |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 13:37 Заглавие: |
|
|
| пиши на кирилица.смени си прехвърлящото кондезаторчето преди др.транз. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 13:45 Заглавие: |
|
|
Вероятно е кондензатора за който говори Калоян,но все пак ако не е-
Си припой драйверния трансформатор
И си смени прословутия кондензатор в паралел на долния диод на диодния модулатор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
reliks Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 22:57 Заглавие: nqmq efekt |
|
|
| Sori za latinicata no imam problemi s flex type. Smenih prehwyrlqshtiq kondenzator(1mf/50v), pripoih izwodite na drajwerniq transformator, smenih i kondenzatorite na diodniq modulator no bez efekt. We4e wtori den se my4a s tozi tv i ne znam kakwo da mislq. Moje bi defektiralo tho ili okyseni namotki na kineskopa?Loshoto e 4e nqmqm osciloskop. Tozi tv kazaha sobstwenicite e rabotil sywsem malko. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 0:26 Заглавие: |
|
|
Какво представлява т.нар. ?
Изместена е фазата на хор.развивка ли?
Ако изображението от тази страна за която говориш е разходимо и/или има възглавница-вероятно проблема е в откл.бобини.Иначе е малковероятно в тях да ти е проблема.Въпреки че разбира се-не е изключено.
Вероятно имаш проблем по импулса който му идва на базата.Виж неелектролитния кондензатор в колектора на драйверния транзистор.Порови из генератора на редовата.
Електролити по пътя на импулса,филтрацията на захранването на драйверното стъпало.Ама без осцилоскоп-мъчна работа,но пак трябва да се справиш де. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 8:01 Заглавие: |
|
|
преди два дни имах същия проблем оказа се транзистора Д1878 поставих 2055 и провлема се реши
Д1878 не отговарят на параметрите си |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 20:45 Заглавие: |
|
|
| antonkolev написа: | преди два дни имах същия проблем оказа се транзистора Д1878 поставих 2055 и провлема се реши
Д1878 не отговарят на параметрите си |
Антоне, знаеш ли, че май ще излезеш прав? Никой не се сети, че може да слага менте транзистори 
Последната промяна е направена от Tokio на Пет Ное 03, 2006 22:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
Ми щото в България ментето е рядкост  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 22:47 Заглавие: |
|
|
Антон Колев-при тебе само гореше транзистора или и освен горенето-
| Цитат: | | Ima otrqzan rastiyr ot dqsno s 5 sm. |
Питам щото ми се види странно второто явление поне така както го описва малко "неразбираемо и двусмислено", да е свързано въобще като явление с менте транзистор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 22:56 Заглавие: Re: nqmq efekt |
|
|
| reliks написа: | | Sori za latinicata no imam problemi s flex type. Smenih prehwyrlqshtiq kondenzator(1mf/50v), pripoih izwodite na drajwerniq transformator, smenih i kondenzatorite na diodniq modulator no bez efekt. We4e wtori den se my4a s tozi tv i ne znam kakwo da mislq. Moje bi defektiralo tho ili okyseni namotki na kineskopa?Loshoto e 4e nqmqm osciloskop. Tozi tv kazaha sobstwenicite e rabotil sywsem malko. |
Като за начало си деинсталирай Флекстайпа.Има много по добри кирилизатори _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|