Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моторола с350 плаче за флашване обаче има проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Новак
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 14, 2006 14:04    Заглавие: Моторола с350 плаче за флашване обаче има проблем Отговорете с цитат

Здравейте,
няма да крия че в този форум попаднах случайно, но сметнах че ако ви задам един въпрос може да се намери някой който да обори всички отговори които получих досега.
Имам моторола ц350 на 3 години, която след редица неуспешни опити да се прецака окончателно май успя. Изгасна си и никаква реакция. Провериха ми батерията във сервиз и ми казват че най вероятно е софтуерен проблем и лесно ще я флашнат. Това е може би малък проблем за 3 годишен телефон и не ми пука особено но по важен е за мен другия. При флашване в сервиз ще направят старата информация съхранявана в телефона невъзможна за запазване, защото ще я изтрият. Така целия ми контакт лист със номерата на много хора няма да може да бъде запазен а там наистина има ценни за мен неща. Въпросът ми е има ли начин да се флашне телефона и да останат номерата и да ми ги презапишат в някой сервиз къде как колко струва.....

логиката ми сочи, че във всеки телефон има 2 типа памет- едната е еепром (или както се нарича) - еднократно препрограмируема и друга рам която е многократнопрограмируема (това показват моите бегли знания по цифрова електроника и схемотехника) т.е. това са 2 чипа или един чип с отделни регистри за двата типа памет. Може ли да се измъкне информацията от тази която е динамичната рам и после да се даде флаш на системата???

Според мен физически може да се дръпне информацията дори на ниско ниво но в сервизите не го правят може би, защото не си струва усилията, труда и резултата от тях. Вие как мислите?

Благодаря за помощта!!!
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 14, 2006 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Убедил съм се че на този свят няма невъзможни неща (е, с малки изключения), може да се разпои чипа, да се сложи на специален програматор ,за целта ще е необходим и специален цокъл, всичко това ще е уникално по изработка, да се прочете и т.н., но заслужава ли си цената? Ами ако се окаже че самия чип на паметта е дефектирал?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 14, 2006 14:56    Заглавие: Отговорете с цитат

знам че би могло да стане с програматор но прави ли го някой в бг и колко струва ме интересува, иначе както казваш наистина може да стане!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети