|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Новак Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 14:04 Заглавие: Моторола с350 плаче за флашване обаче има проблем |
|
|
Здравейте,
няма да крия че в този форум попаднах случайно, но сметнах че ако ви задам един въпрос може да се намери някой който да обори всички отговори които получих досега.
Имам моторола ц350 на 3 години, която след редица неуспешни опити да се прецака окончателно май успя. Изгасна си и никаква реакция. Провериха ми батерията във сервиз и ми казват че най вероятно е софтуерен проблем и лесно ще я флашнат. Това е може би малък проблем за 3 годишен телефон и не ми пука особено но по важен е за мен другия. При флашване в сервиз ще направят старата информация съхранявана в телефона невъзможна за запазване, защото ще я изтрият. Така целия ми контакт лист със номерата на много хора няма да може да бъде запазен а там наистина има ценни за мен неща. Въпросът ми е има ли начин да се флашне телефона и да останат номерата и да ми ги презапишат в някой сервиз къде как колко струва.....
логиката ми сочи, че във всеки телефон има 2 типа памет- едната е еепром (или както се нарича) - еднократно препрограмируема и друга рам която е многократнопрограмируема (това показват моите бегли знания по цифрова електроника и схемотехника) т.е. това са 2 чипа или един чип с отделни регистри за двата типа памет. Може ли да се измъкне информацията от тази която е динамичната рам и после да се даде флаш на системата???
Според мен физически може да се дръпне информацията дори на ниско ниво но в сервизите не го правят може би, защото не си струва усилията, труда и резултата от тях. Вие как мислите?
Благодаря за помощта!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 14:38 Заглавие: |
|
|
| Убедил съм се че на този свят няма невъзможни неща (е, с малки изключения), може да се разпои чипа, да се сложи на специален програматор ,за целта ще е необходим и специален цокъл, всичко това ще е уникално по изработка, да се прочете и т.н., но заслужава ли си цената? Ами ако се окаже че самия чип на паметта е дефектирал? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 14, 2006 14:56 Заглавие: |
|
|
| знам че би могло да стане с програматор но прави ли го някой в бг и колко струва ме интересува, иначе както казваш наистина може да стане! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|