| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FASMAN Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 11:50 Заглавие: проблем с дистанционното на една САБА |
|
|
Здравейте,
Иам един такъв проблем с един телевизор SABA. Дистанционното му работи само, че от 5 см. от по далече фотодиода не се отпушва. пробвах да му пригодя едно фото око TSOP1730 защото такова имам обаче не става ТВ - то не тръгва смених фотодиода и пак същото в модула за дистанционното има една интегрална схема ТЕА1009 ама не намерих нищо за нея. Ако имате някаква инфорамация за този чип или някаква идея ще съм благодарен.
Благодаря предварително.
П.С. Сигнала след чипа отива дирекно на процесора през кондензатор.
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 12:49 Заглавие: |
|
|
Опитай с инвертиране на изходния сигнал на нов фотоприемник. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 13:09 Заглавие: |
|
|
Убеди се, че пулта ти е работоспособен (на първо време).
С фотомодул от типа на TSOP няма да стане.
Какъв е модела на Saba-та и на ориг. пулт.
bobitv, погледна ли какво има в линка? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 13:52 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Опитай с инвертиране на изходния сигнал на нов фотоприемник. |
Опитах опитах и да го усиля защото оригинално трябва да имам ниво 18в ама не става.
| RC написа: | Убеди се, че пулта ти е работоспособен (на първо време).
С фотомодул от типа на TSOP няма да стане.
Какъв е модела на Saba-та и на ориг. пулт.
bobitv, погледна ли какво има в линка? |
Работи направил съм си тестер ама за всеки случай пробвах с друг и пак не става същата работа а и захранването на чипа е малко странно 18в а на ТДА1701 е 24в и сега съм в шах. Нищо не ми се връзва. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 14:00 Заглавие: |
|
|
Както и да е.
Явно си знаеш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 15:43 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Както и да е.
Явно си знаеш. |
Явно не си знам тъй като тв още трагва само ако дистанционното му е на 5см от окото. а съм убеден че работи и с осцилоскопа го виждам, а и всичко на тв-то работи ама не иска да тръгне от по-голямо разтояние. Защото фотодиода не се отпушва. Дистанционното е ТС-319 а лепенката с модела някой я е махнал о тв-то и не мога да разбера какъв е. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 16:38 Заглавие: |
|
|
Този пулт (телевизор ) е с НЕМОДУЛИРАН протокол от типа на ITT1250(1260) и затова ти писах, че няма как да стане с интегриран фотоприемник от типа на TSOP... .
Пак ще повторя - увери се, че ти работи пулта на друг телевизор или пробвай на своя, друг пулт (например широко разпространения 103).
Мога да ти кажа и какъв точен заменител да си потърсиш.
Ако разполагаш с някакво универсално - също може да опиташ как е.
Не рови в телевизора на първо време без да си се убедил, че проблема е в него. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 17:00 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Този пулт (телевизор ) е с НЕМОДУЛИРАН протокол от типа на ITT1250(1260) и затова ти писах, че няма как да стане с интегриран фотоприемник от типа на TSOP... .
Пак ще повторя - увери се, че ти работи пулта на друг телевизор или пробвай на своя, друг пулт (например широко разпространения 103).
Мога да ти кажа и какъв точен заменител да си потърсиш.
Ако разполагаш с някакво универсално - също може да опиташ как е.
Не рови в телевизора на първо време без да си се убедил, че проблема е в него. |
Тъй като на мен малко не са ми ясни тези неща ще кажа просто, че съм изпробвал и с универсално дистанционно, като му хванах кода ама проблема е, че и с него е пак същото ТВ-то реагира и фотодиода се отпушва само като доближа дистанционното на 5см от ф.диода иначе нищо не става. Пробвах и с едно дистанционно на Сони ама и с него диода "щрака" само когато дистанционното е на 5-6см. След тези експерименти започнах да си мисля че проблема е в телевизора и по конкретно в самия фотодиод ама като го смених пак същото. Намерих и модела SABA P42Q50 и шаси Q90 ама и така не мога да му намеря схема. |
|
|
 |
|