| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dok_ Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 11:26 Заглавие: TV Crown CTV 2116 ST TXT SI N - проблем със засичането |
|
|
Здравейте,
Скоро си купих въпросния телевизор Crown CTV 2116 ST TXT SI N. Не съм специалист, затова не могад а ви кажа нищо за шасито или процесора. Та проблема е, че не засича Канал 1, БТВ и още няколко канала. Звъннах на кабелния оператор и ми казаха да си сменя системата. Единствената система която открих е BG/I/DK, но до колкото знам тя е за звука. Пробвах и на трите настройки, но пак не се получи.
Можете ли да ми обясните за каква система става въпрос и евентуално как мога да я сменя?
Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 13:15 Заглавие: |
|
|
Първо ти обясни какво разбираш под | Цитат: | | не засича Канал 1, БТВ и още няколко канала |
Въпросните канали при твоя кабелен оператор един след друг ли са?
И къде би трябвало да се намират в диапазона на търсене? |
|
|
 |
dok_ Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 23:20 Заглавие: |
|
|
| Телефонистака каза че "двата канала били най-отпред", което предполагам че ще рече че са в началото на VHF-1 диапазона. Забравих да добавя, че предишния ми телевизор, който се развали, си ги хващаше безпроблемно. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 2:24 Заглавие: |
|
|
| Пробвай с финна настройка. Ако каналите са на VHF1 или т.н VHF-L, може и да не ти ги засече, ако има проблем в мрежата. На този обхват са УКВ радио честотите и ако има някой паразит закачен по мрежата или сигнала да е слаб, може да не ги хване. Все пак от телевизор до телевизор разлика голяма. |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 10:14 Заглавие: |
|
|
А когато го купи "засичаше" ли ги тези два канала? Ако е да сервиз и то гаранционен, ако е не пак на същото място . _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
milentv Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 13:05 Заглавие: ответ для зомби |
|
|
Дедов взяли под руки, рассадили по машинам и развезли по домам. Все. читать. Тема недостаточно раскрыта, обычно все происходит так:дедов-ветеранов учтиво берут под руки, рассаживают по м
Последната промяна е направена от milentv на Вто Дек 22, 2009 0:18; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |
dok_ Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 23:12 Заглавие: |
|
|
| Пробвах и на ръчно и на автоматично. Иначе проблема се появи с покупката на новия телевизор. Още преди да пиша звънях на сервиза, но ми казаха накратко, че не бил техен проблема. Тия от кабелната казаха, че може те да пратят техници, ако не можем да се оправим и както гледам на там май отиват нещата. |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 8:34 Заглавие: |
|
|
Продължавам да твърдя, че проблема е за гаранционен сервиз. Възможно е единия от обхватите да не е разрешен от сервизното меню. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
|