Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

тонколони-направа
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MoToPsIHoPaD
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Апр 14, 2005 13:49    Заглавие: тонколони-направа Отговорете с цитат

зна4и разбрах 4е обема на една кутия за тонколона трябва да е 60-80 литра за 12' говорител но наи-ве4е ме интересува как да из4исля размерите на кутията става вапрос за стандартна кутия-такава правоьгьлна и ако имате информация за някакви заглавия на литература свьрзана сас направата на озву4ителни тела 6те ви бьда много благодарен Rolling Eyes
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Чет Апр 14, 2005 20:04    Заглавие: Re: тонколони-направа Отговорете с цитат

MoToPsIHoPaD написа:
зна4и разбрах 4е обема на една кутия за тонколона трябва да е 60-80 литра за 12' говорител но наи-ве4е ме интересува как да из4исля размерите на кутията става вапрос за стандартна кутия-такава правоьгьлна и ако имате информация за някакви заглавия на литература свьрзана сас направата на озву4ителни тела 6те ви бьда много благодарен Rolling Eyes

Обем на паралелепипед се смята V=a.b.c(широчина/височина/дълбочина). Пример:
V= 500ммx450ммx300мм=67500000куб.мм т.е. 67.5 литра.
П.С. Защо не пишеш в предишната тема http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=6201&topicshow=tonkoloni-naprava
Гост

МнениеПуснато на: Чет Апр 14, 2005 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси влади за информацията но тези литри за обема то4ни ли са и как ги из4ислява6 и са6то така да те питам ако искам да направя субуфер сас 2 10' говорителя или сас 2 12' по друг на4ин ли трябва да ги смятам или да увели4а обема 2 пьти разясни ми това ако знае6 благодаря ппредварително Rolling Eyes
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Апр 15, 2005 8:44    Заглавие: Отговорете с цитат

гостенино суб уфер е много сложна конструкция само за суб бас
и доколкото съм запознат се прави с много прецизни и сложни изчисления и по важното само с един суб басов говорител като цените на последните са от трицифрени числа до ..........
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
MoToPsIHoPaD
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 15, 2005 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

КД вика6 4е си запознат горе долу аз 6те ти кажа 4е маи хи4 не си запознат зна4и аз сам говорил с хора които имат фирма за правене на озву4ителни тела, и суб уфери и мога да ти кажа 4е схемите и из4исленията не са толкова сложни колкото ги изкарва6 и могат да се правят сас 2 говорителя за6тото тези с които сам говорил правят такива но не казват никаква информация за из4исленията за6тото все пак това е бизнес но мога да те уверя само 4е не е толкова сложно колкото вика6 ти п.с: и нека да пи6ат хора които са запознати с моита тема
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 15, 2005 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

обема за 2 говорителя зависи от това как са свързани. Ако единия е напред, а другия назад може да да в кутия с един и същи обем(тоест свързани срещуположно ли как беше)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 17, 2005 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

има една програмка BassBox с нея се смята точния обем отвори брой говорители, литри вата и кфо ли още не това е програмата!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2005 8:26    Заглавие: Отговорете с цитат

MoToPsIHoPaD написа:
КД вика6 4е си запознат горе долу аз 6те ти кажа 4е маи хи4 не си запознат зна4и аз сам говорил с хора които имат фирма за правене на озву4ителни тела, и суб уфери и мога да ти кажа 4е схемите и из4исленията не са толкова сложни колкото ги изкарва6 и могат да се правят сас 2 говорителя за6тото тези с които сам говорил правят такива но не казват никаква информация за из4исленията за6тото все пак това е бизнес но мога да те уверя само 4е не е толкова сложно колкото вика6 ти п.с: и нека да пи6ат хора които са запознати с моита тема

разбира се че като си запознат с основите и принципите на едно нещо е лесно
ти можеш без нищо да разбираш да затвориш един говорител в затворен обем и той ще свири Shocked
обаче ако чуеш един суб(истински) ще загубиш ума знаеш ли какви звуци излизат бас хващам че не си и подозирал че съществуват
успех в тонколоно построяването!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2005 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

имам методики за изчисляване обаче е на руски език, ама горе долу се разбира за какво става дума
обаче още няма право да качвам неща в форума Confused
скоро ще кача информацията Wink

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
MoToPsIHoPaD
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 18, 2005 14:33    Заглавие: tonkoloni-naprava Отговорете с цитат

Калине знаеш ли каде мога да я намеря тази програма BassBox за6тото спешно ми трябва някаква такава програма за из4исления много ште ти бада благодарен ако знаеш каде мога да я намеря да я драпна да ми кажеш Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети