| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 0:35 Заглавие: Къде е проблема? - телевизор Електрон |
|
|
Омръзна ми да налучквам кой електролит е опукал, смених поне 10-ина при вертикала и TХО-то... Пък може и да съм сложил някъде пак дефектни кондензатори... Онази лента дето се вижда е отражение от най-долната част на картината, където обикновенно слагат субтитрите. Благодаря предварително! _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 9:01 Заглавие: |
|
|
Ако е блок:МК-1-1 смени С2-22МФ;С8-4,7МФ;С7-1МФ;С4-1МФ;С6-47МФ.Успех! _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 9:22 Заглавие: |
|
|
Може да не е от електролит а от транзисторите Т11 и Т12 .Също би могъл да е някой от диодите Д2 Д3 Д4 Д6.Опитай диодите така както са запоени да ги поусучиш с клещите и който е дефектен ще се открие. А колкото до кондензаторите слагай си нови та да си сигурен в тях. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 9:53 Заглавие: Re: Къде е проблема? - телевизор Електрон |
|
|
| виж колко волта захранват веритикала. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 11:05 Заглавие: |
|
|
Милене кой роднина те наказа с този дарак
На мен ми прилича на утечка в червените керамични кондензатори дето приличат на парички.Вади ги един по един и и на напрежение към 20-30 волта ги мери за утечка.Ако видиш много зор мини утре през сервиза да бръкнем в мазата,там не може да няма някое захвърлено електронско шаси  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 11:46 Заглавие: |
|
|
Слушай Коцев и аз съм на същото мнение,
Диод във кадровата е най-вероятно-ама не ги сучи ами направо ги сменяй наред,нищо,че на мерене може да дава че са здрави.Д1,Д2,Д3,Д4,Д6 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 12:11 Заглавие: |
|
|
Преди около 2 месеца ми го подариха, сега аз ще го подарявам... Тогава си бачкаше добре, незнам какво му е станано от седене Ей сега се захващам да го правя, че тъкмо ставам...
п.п. с нов кинескоп е бил, бачкал е с него не повече от 6 месеца...
п.п2 забравих да кажа че е от по-старите модели, тия дето им слагат лампичка на захранването и на платката с ТХО-то... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 14:17 Заглавие: |
|
|
Тръгна, смених C6 от блок А6 (вертикала), взех кондензатора от една счупена платка... След смяната забелязах че съм сложил кондензатор 47МФ, пък съм свалил от там 22МФ Засега телевизора работи добре, след малко заминава  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 14:45 Заглавие: |
|
|
Като е снов кинескоп намали му малко червеното и му пусни малко зелено-грехота е да го гледаш така-без баланс _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 19:01 Заглавие: |
|
|
Като са го сменяли са го настроили, добре си показва. Забравих да кажа Благодаря на всички за оказаната помощ
http://madduck.net/~madduck/misc/thankyou/ _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|