| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Krasimir Dimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 12:20 Заглавие: регулируем импулсен стабилизатор |
|
|
| попадна ми един траф 24в 500вата и ми се иска да скалъпя един стабилизатор да се регул. примерно от 15в надолу с изходен ток до към 20А. Имам един импулсен регулатор lm2576t-adj 3А 52КХц 1,23 - 37в. и искам да питам дали има някакъв начин да управлява мощни мосфети или др транзистори че да му се увеличи мощността |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 16:55 Заглавие: |
|
|
| Построяването на 20Амперов импулсен стабилизатор е мноого сериозно начинание...особено конструкцията на дросела... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 17:16 Заглавие: |
|
|
За тоя ток който си е бая сериозен според мене най-удачно е прост стабилизатор от компенсационен тип-редиш яките транзистори в паралел,радиатори,изравнителни нискоомни резистори-знаеш как е-и евентуално предрегулатор,че при ниски изходни напрежения транзисторите ще светят яркочервено от зор  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 20:52 Заглавие: |
|
|
мислих я тая работа с прост стабилизатор ама тои не е ли с по ниско КПД,особено при ниски волтажи и съответно голямо загряване. Затова се ориентирах към импулсен дават му до 70%КПД...
А за тази схема какво ще кажете? Дали ще стане с нея
http://www.ljclub.net/mod/progect/stabilizator/shema_B3.jpg
обаче с lm317 например |
|
|
 |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 22:48 Заглавие: |
|
|
| Аз пък това с транзисторите в паралел никога не съм го обичал.Не може ли да се ползва IGBT транзистор? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 8:21 Заглавие: |
|
|
Krasimir Dimitrov, свали си pdf-а на LM2576 и го разгледай. Има апликейшъни. Със сигурност има и такива за разширяване по ток. _________________ home studio |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 8:39 Заглавие: Mda |
|
|
| guitman написа: | | Krasimir Dimitrov, свали си pdf-а на LM2576 и го разгледай. Има апликейшъни. Със сигурност има и такива за разширяване по ток. |
Добра е схемата ама никога не съм ги харесвал този тип , принципно няма какво да стане но проблема при тях е че ако искаш да регулираш изхода не става , винаги си стои на напрежението което е ценера .
Не е ли по добре да се замисли за UC3845 или мостова схема със TL494 и мощен/и MOSFET/и , така вече с един потенциометър може да си гласи изходното напрежение колкото си иска и наистина ще мощен преобразувател  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 11:24 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Krasimir Dimitrov, свали си pdf-а на LM2576 и го разгледай. Има апликейшъни. Със сигурност има и такива за разширяване по ток. |
Това е първото което направих - гледах това http://www.jaycar.com.au/images_uploaded/LM2576.PDF. Ако имаше нещо такова въобще нямаше да пускам темата. Ама нямаааа , а и из нета не намерих нищо |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 18:54 Заглавие: |
|
|
Мисля че бях виждал такава схема в някакъв pdf. Търсил ли си апликейшъни в сайта на National? _________________ home studio |
|
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
|
|
 |
|