|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 21:45 Заглавие: PRINCE 21D02 Помощ! |
|
|
| Тия телевизори винаги съм отказвал да ги правя, но в случая не мога да откажа. Телевизора си променя верт. размер по най-хаотичен начин - от тънка черта до нормален размер. Когато размера е 10см. или по голям, се вижда и картина. Проверих всичко около TDA2170, смених сините конд. 10uF и 100uF, смених и схемата, но ефект няма. Подозирам цифровата част, но нямам никакъв опит с нея. Моля за помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 21:55 Заглавие: |
|
|
| Хващаш поялника и презапойваш всико от процесорите на цифровата част до крайното стъпало на ВО-то и провери куплунзите Ако не стане виж и сините чип кондензатори и ги смени профилактично |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 9:04 Заглавие: |
|
|
| И аз залагам на син кондензатор в цифровата част!Сменяй ги наред тези боклуци ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 22:23 Заглавие: |
|
|
| виж 5волта на крака на всички инт. схеми в цифровата част и сините също. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 22:33 Заглавие: |
|
|
| ivpav написа: | | И аз залагам на син кондензатор в цифровата част!Сменяй ги наред тези боклуци ! |
Хм.... , много интересно мнение! Завода за кондезатори в Кюстендил, произвеждаше едни от най добрите кондезатори в Европа! Само човек който не е запознат, а и не се е сблъсквал с проблемите свързани с кондезатори, произведени в Европа, ама на друго място, може да има такова становище! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 22:45 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | ivpav написа: | | И аз залагам на син кондензатор в цифровата част!Сменяй ги наред тези боклуци ! |
Хм.... , много интересно мнение! Завода за кондезатори в Кюстендил, произвеждаше едни от най добрите кондезатори в Европа! Само човек който не е запознат, а и не се е сблъсквал с проблемите свързани с кондезатори, произведени в Европа, ама на друго място, може да има такова становище! |
Незнам къде ги правят тези сини кондензатори (става дума за керамичните 100нано) ,но и при мене 90% от повредите в Принцовете са в тези кондензатори. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 22:55 Заглавие: |
|
|
| GOSHO написа: | | mitachi написа: | | ivpav написа: | | И аз залагам на син кондензатор в цифровата част!Сменяй ги наред тези боклуци ! |
Хм.... , много интересно мнение! Завода за кондезатори в Кюстендил, произвеждаше едни от най добрите кондезатори в Европа! Само човек който не е запознат, а и не се е сблъсквал с проблемите свързани с кондезатори, произведени в Европа, ама на друго място, може да има такова становище! |
Незнам къде ги правят тези сини кондензатори (става дума за керамичните 100нано) ,но и при мене 90% от повредите в Принцовете са в тези кондензатори. |
Във всяко производство, може и да има слабо място. Тия сините бяха по последна дума на техниката, малки, с добри параметри. Аз лично, не съм почувствал, че производството е БОКЛУК. Напротив, ако бяхме успяли да запазим това което имахме, нямаше сега да плюете всички китайските неща. Какво ще каже колегата, за кондезаторите които сменяваме на 2-рия, 3-тия месец от производството на телевизора, А?
А, Принца бил изкарал поне 15год. и то с Български електролити? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 23:03 Заглавие: |
|
|
| Тези сините май не са керамични а стирофлексни и са си боклуци.Но електролитите неще и дума имам закупени цялата гама от 1990г и сега са си перфектни. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 23:09 Заглавие: |
|
|
| Хм, не са редки случаите на идващи за ремонт ТВ в които някой преди мен е сменил електролитните кондензатори в захранването например с български, и се налага и аз да ги сменям пак. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 09, 2006 23:12 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Тези сините май не са керамични а стирофлексни и са си боклуци.Но електролитите неще и дума имам закупени цялата гама от 1990г и сега са си перфектни. |
Не са стирофлексни, а може и да са нещо подобно. Просто бяха на мода когато завода ги пусна, заради малкия размер. Може някой да е тествал нещата при нас, завода беше оборудван с японска техника- нямам коментар. Само да спомена, че руските кондезатори-керамични-ама точно 22нф., създаваха проблеми, а с други стойности, почти не? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|