Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за филтър?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 17:55    Заглавие: Схема за филтър? Отговорете с цитат

Предложете няква схема за филтър за ниските честоти на Subwoofer до 250Hz.Трябва ми за говорител 20W 4om.Аз намерих една програма която ми изчислява кондензатора и намотките на бобината но ми ги изписва в някви 3,6mH Shocked Тя се чудя тва кво ще рече.Бихте ли ми го превели по просто Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
XPAHKO
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 18:24    Заглавие: Re: Схема за филтър? Отговорете с цитат

DJ Niko написа:
3,6mH
- мярка за индуктивност
Ако бобината се навие върху тръба с външен диаметър 40мм и височина 20мм като се използва проводник 1мм навивките за да се получи тази индуктивност са 357 навивки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

А от какво трябва да е тръбата? Ферит или от квото и да е примерно пластмаса? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
XPAHKO
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Куха, без ферит.За толкова ниски честоти материала е без значение.Ако има феритна сърцевина навивките ще са по-малко,но се опитвам да ти спестя изчисленията...на себе си също Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети