Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мига светодиода POWER на JVC AV-14TR3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Detron
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Пет Ное 10, 2006 19:44    Заглавие: Мига светодиода POWER на JVC AV-14TR3 Отговорете с цитат

Колеги, спря тока и след неговото идване, телевизора не може да се включи. Мига червения светодиод POWER с честота около 2 Hz. Мисля, че проблема е в захранването. Смених STR-F6653, но без ефект. Явно влиза в режим на защита, но не мога да открия проблемното стъпало. Може ли някой да ме насочи!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 10, 2006 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

виж първо това http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=162&topicshow=За%20темите%20във%20форума.%20Прочети%20го,%20ще%20ти%20е%20от%20полза!
после кажи какво ,къде си премерил,ако изкаш някой да ти е от полза
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Detron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 8:17    Заглавие: Мига светодиода POWER на JVC AV-14TR3 Отговорете с цитат

Благодаря на zapad за забележката, че съм дал малко информация, относно проблема ми с JVC-то и чакам някой да ми помогне. Извинявам се на всички, че действам егоистично, защото търся съвети, без да съм бил полезен във форума. Предполагам, че всеки от вас, първо е търсил помощ, а после, почерпен с опит, вече споделя къде, какво е направил и как се е справил с проблема. Но хайде да не правим много философски този сайт!
Върнете се в началото
Detron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 8:32    Заглавие: Отговорете с цитат

А сега по-конкретно за проблема. Първо благодаря на Bobi Tsvetkov, който ми изпрати схемата. Има доста разлики с конкретния модел ТВ, но захранващия блок е напъно еднакъв. Оказа се, че се задейства някоя от защитите, поради проблем в нисковолтовите вериги. При разкачане на електронния ключ Q971 (2SA966), наречен LOW-B SWITCH, всички напрежения след импулсния траф са в нормите. Търсех проблема след стабилизаторите 7812, 7809 и 7805, но нямаше резултат. Светодиода продължаваше да мига при включването на телевизора. След разпояване на 7812 и последващо запояване, обаче стана чудото. Светодиодчето спря да мига и телевизора заработи. Не разбрах на какво се дължи това, може би някакъв кондензатор е трябвало да се разреди или проблем в RESET-а.
Върнете се в началото
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 8:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Сменете кондезатора на по-ниското вторично напрежение на импулсниятрансформатор ,имаше и един кондезатор в ребрата на радиатора,сменете го профилактично.
Detron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 9:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Забравих да спомена, че смених този кондензатор C945, електролитен, 1000 uF/16V, защото се беше издул и протекъл откъм изводите. Но това не промени нещата и телевизора продължаваше да е в "авариен режим"
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 10:14    Заглавие: Re: Мига светодиода POWER на JVC AV-14TR3 Отговорете с цитат

Detron написа:
Благодаря на zapad за забележката, че съм дал малко информация, относно проблема ми с JVC-то и чакам някой да ми помогне. Извинявам се на всички, че действам егоистично, защото търся съвети, без да съм бил полезен във форума. Предполагам, че всеки от вас, първо е търсил помощ, а после, почерпен с опит, вече споделя къде, какво е направил и как се е справил с проблема. Но хайде да не правим много философски този сайт!

Детрон,не съм имал за цел да те обиждам,но инфото беше оскъдно,а относно приноса към форума и моя е малък.Сега на въпроса:откачи вторичните напрежения и сложи една лампа ,та да си сигурен къде ти е проблема,дали в захранването или някъде другаде,по после ще умуваме
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Detron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Както по-горе писах, проблема го отстраних. Как стана - не разбрах точно. Но все пак ми е интересно как с лампа ще разбера къде ми е проблема? Силовата част на импулсния работи добре, след като махна транзистора на електронния ключ, следователно веригите за ниските напрежения (12V, 9V и 5V) товарят някъде. Аз последователно ги изключвах след стабилизаторите им (7812, 7809 и 7805), но не открих в коя част се крие проблема. Трудността е, че има един транзистор (Q981, белязан като PROTECT), който следи тези три напрежения и още едно (TEST5B), и при отпадане на някое от тях, подава високо ниво към процесора. Последния подава сигнал P_ON/OFF за изключване на телевизора в стендбай. Но тук явно не е стендбай, а някакъв авариен режим, защото червения светодиода POWER мига, а в нормален режим свети постоянно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети