Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

3310 - заряд

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 19:06    Заглавие: 3310 - заряд Отговорете с цитат

Направо ме хвърли в тъча - показва че зарежда а не зарежда. Процедурата - нова батерия - тцъ, друго зарядно - тцъ, претопляне на charge IC - нищо, смених я - пак нищо - зарядното стопля, явно консумира ток от него но заряда на батерията не мръдва. Направо не знам какво да правя. Идеи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Pepi Petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 8:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледаи схемата и ще разбереш за какво става дума
Върнете се в началото
Niakoi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Каръктаун

МнениеПуснато на: Чет Ное 09, 2006 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Имал съм такъв проблем и колкото и странно да звучи - СОВВА-та го правеше - беше с повишена консумация и грееше. Като я смених и всичко се оправи. Батерията вече се зареждаше и се "харчеше" нормално.
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Ное 12, 2006 23:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможно е да се индикира заряд и вследствие на повишена консумация (независимо дали от COBBA-та или от нещо друго) зарядния ток въобще да не отива в батерията. Любопитно ми стана обаче какво точно имаше предвид Pepi Petrov ;)
Върнете се в началото
Pepi Petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи колегата не пише за заряден ток,пише за затопляне на зарядното,ако е с траф те си печат и на празен ход за страх.А за индикацията че зарежда а не зарежда то и без charge IC стига проца да е опознал напрежението на зареждане ще индикира зареждане.Друг е въппросът за праг на за зареждане при нисък праг по някакви причини заряда може да си блъска до безкраиност,и след изключване на зарядното батерията ще индикира че е пълна но за кратко.Аз имам отделни букси за зареждене пускам си заряда през тях и следя консумацията,след това си правя изводите.Отделен въпрос е че повечето телефони при голям ток на заряд спират зареждането за определено време и след това проверяват отново.А за поста ми визирах това че доста схеми има качени във форума за 3310,и достатъчно описания за дефект в зареждането.Отделно си има описание за всяка точица и връзка за този телефон,е сега ще ми е трудно да меря и да мисля вместо колегата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети