| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 13:27 Заглавие: Сони KV-2135 губи индикацията OSD |
|
|
Сонито работи около пет минути и през това време ми изписва на екрана номера на програмата и като увеличавам и намалям звука ми показва чертичките. След като минат пет шест минути каналите се сменят звука се намаля и увеличава но не изписва на екрана.Ако е нещо елементарно да кажете та да не се бъхтя да го търся тоя дефект..
Със следните схеми е :
СХА1213
М34302М8-612SP _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 13:29 Заглавие: |
|
|
Микретите на лицевия панел  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 13:32 Заглавие: |
|
|
Ако пък и кажеш на кое викаш микрети
Да отворя това с бутоните и дали мога го събрах после?  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 15:25 Заглавие: |
|
|
Тука пък им викаме "микрици"-иде реч за микробутоните които са на предния панел-дето от тях сменяш програми,сила на звука и т.н.
Отваряй смело Коцев,ще ги сглобиш после,не бой се. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 17:36 Заглавие: |
|
|
Да ама ние в Ловеч сме от голямото добрутро и не се занимаваме с такива тънки работи.
Правило номер едно на др Коцев при такива ситуации е да тръгне да си провери това което е надробил .Оказа се че като съм сменял електролитен кондензатор от 7мо краче на вертикалната схема то съм прекъснал и пътечката по която отива кадровия импулс към процесора.И нали съм умен включих осцилографа и видях че ги няма импулсите и тръгвайки да ги търся си открих прекъсването. Сега работи муци. Само ако по знаещите могат по научному да обяснят защо при студен телевизор като се пусне заработва индикацията а като минат 5 минути отказва.Жалко че вече запойх пътечката както трябва а можеше да го изключа и като истине да го пусна и да видя дали има тези импулси на процесора и ако ги няма как има OSD тогава.Но вече не ми се отваря да правя тоя експеримент.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 2:26 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | ... Само ако по знаещите могат по научному да обяснят защо при студен телевизор като се пусне заработва индикацията а като минат 5 минути отказва.Жалко че вече запойх пътечката както трябва а можеше да го изключа и като истине да го пусна и да видя дали има тези импулси на процесора и ако ги няма как има OSD тогава... | При студен телевизор е имало някакъв контакт на пътечката, който е прекъсвал след загряване. Или по научному както е казал твоя другар Сталин: няма импулси - няма OSD  |
|
|
 |
|