Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какъв е този телевизор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dobrev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2006 10:47    Заглавие: Какъв е този телевизор Отговорете с цитат

Никъде по телевизора не пише каква марка е, на щасито има надпис STB496. Собственика ми каза: "мислия, че е Shnaider". Захранването му е с хибридна ИС; ТХО и захр. т-р са обединени; 29"; процесор CCU3000; на дъното има много ИС ITT (SPU2243,ACUP2209,APU2247...); звука му е с ТВА120.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2006 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

да точно шнайдер е,трудно намерих дистанцино,конел го имат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dobrev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2006 11:25    Заглавие: re Отговорете с цитат

Кой модел, шаси и ако може и схема Rolling Eyes
За по достоверно го снимах, обаче тук не можах да качва снимките.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2006 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Шасито според мен е EURO DIGI
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2006 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Апсурд-такъв Шнайдер няма,няма и да има. Exclamation
SALORA е това(същото шаси на Салора се сглабя и в кутии с емблема HITACHI ) шасито се казва EURODIGI
Оттука има линкове да си свалиш всичко квот ти трябва и схема и т.н. за тва гнусно шаси-определено е трудничко и неприятно за ремонт.
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=58516&highlight=salora+%F1%E0%EB%EE%F0%E0

Последната промяна е направена от Bojilov на Сря Юли 23, 2008 23:26; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dobrev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2006 16:08    Заглавие: re Отговорете с цитат

Мерси за инфото имам схемата. Явно преди мен някой се оптвал да ремонтира но се отказал.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Ное 15, 2006 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Два такива съм ги пенсионирал.Верно е че единия е HITACHI а другия все пак мисля че еШнайдер но с тия итегрални схеми двойно фолирани много зор се ремонтира.Аз се отказах дано ти имаш късмет.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 16, 2006 9:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако кажеш какъв му е проблема може да ти помогнем.Имай впредвид,че шасито е много трудно за ремонт-направено е със един куп нерационални и измислени схемни решения и безумни сложнотии.
Прочети цялата тема която ти пратих от руснаците там е описано голяма част от типичните повреди за това шаси.Много често страдат от няколко типови за това шаси скапващи се електролита,DPU им гори,един диод дава утечка иии още куп неща-няма смисъл да изреждам.
И се приготви за нелесна и юначна борба.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети