|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishoboss Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 14:47 Заглавие: PC controller |
|
|
Бихте ли ме насочили към някакъв контролер, който мога да го свържа с Компютъра по някакав начин, било то по PCI, Serial или USB, който да може да включва и изключва ел. вериги по зададени команди от компа?
Идеята е да вържа софтуер за разпознаване на глас към него и с гласови команди да включвам и изключвам осветлението примерно. Освен това може да се направи да се включва и изключва по HTTP команди пратени от Интернет. И тн. Веднъж вържа ли контролера към компа, останалото е софтуер, а това е моята област.
Мерси предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tisho Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 16:30 Заглавие: Re: PC controller |
|
|
| mishoboss написа: | Бихте ли ме насочили към някакъв контролер, който мога да го свържа с Компютъра по някакав начин, било то по PCI, Serial или USB, който да може да включва и изключва ел. вериги по зададени команди от компа?
Идеята е да вържа софтуер за разпознаване на глас към него и с гласови команди да включвам и изключвам осветлението примерно. Освен това може да се направи да се включва и изключва по HTTP команди пратени от Интернет. И тн. Веднъж вържа ли контролера към компа, останалото е софтуер, а това е моята област.
Мерси предварително |
Това може да ти го свърши почти всеки едночипов контролер...
Но ще трябва и малко хардуер Което вече е в моята област  |
|
|
 |
mishoboss Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 17:07 Заглавие: Re: PC controller |
|
|
| Tisho написа: | | mishoboss написа: | Бихте ли ме насочили към някакъв контролер, който мога да го свържа с Компютъра по някакав начин, било то по PCI, Serial или USB, който да може да включва и изключва ел. вериги по зададени команди от компа?
Мерси предварително |
Това може да ти го свърши почти всеки едночипов контролер...
Но ще трябва и малко хардуер Което вече е в моята област  |
Дай тогава някакав жокер по въпроса. Къде мога да намеря нещо полуготово или още по-добре - готово!
Като цена колко би ми излязло едно такова удоволствие? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 17:23 Заглавие: |
|
|
mishoboss фирмата за която работя произвежда такива неща. можеш да се разбереш с мен или с цецо какво точно искаш и ще го имаш
www.olimex.com
например един от продуктите ни е easy web. тази джаджа се управлява по LAN мрежа от PC. можеш да ползваш стандартен Internet Explorer по IP и MAC адрес и може да ти управлява каквото кажеш
ако не с мен можеш да се свържеш със шефа, в сайта има e-mail и т.н. _________________ home studio |
|
|
 |
mishoboss Гост
|
|
|
 |
Tisho Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 05, 2004 9:19 Заглавие: |
|
|
Predpolagam. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|