| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 8:44 Заглавие: Хай-енд от Благоевград? |
|
|
Има един технически форум- бгаудио орг- който се рекламира като аудиофилски.В този форум е забранено обсъждането на високоговорители произведени в Благоевград.Аргументите за това са че тези говорители не свирят добре, изработени са некачествено и в тях са вложени некачествени материали.Не всички юзъри логнати в бгаудио са съгласни с това но понеже те нямат модераторски права мнението им набързо бива смачкано.Дотук всичко е нормално-решили са там група хора че благоевградските говорители не стават и не допускат обсъждания по въпроса.Абсурдите обаче започват оттук!
В същия форум-бгаудио- високо и дори кресливо се рекламират някакви "хай-енд" високоговорители наречени "етер".Според описанието на някои хора те превъзхождат в пъти аналогичните чуждестранни високоговорители.Съответно и цената им отговаря на....рекламните суперлативи .От показаните снимки на компонентите от които е сглобено това изделие-етер- се вижда ясно че има доста части .....от завода в Благоевград (някои хора гласно изказаха съмненията си и ...съответно бяха "респектирани"!)
Аз реших да изчакам и когато на живо видя това изделие-етер-да си съставя мнение за него.Наскоро ми се удаде случай да разгледам един от ранните модели-етер № 2 ....и колкото повече го оглеждах толкова повече в мен се надигаше недоумение и възмущение.Защото на практика този модел е просто компилация от части на благоевградските говорители ВК 12251/351 и ВКН10211/311 а цената на етера е в пъти по-висока от благоевградските си "родители" Проявих интерес и към следващите модели на етер и се оказа че при тях има просто козметични промени за да не бие на очи благоевградския им произход.В някои модели има вложени над 50% части от благоевград а в други модели процента е по-висок!
И какво се получава?Значи отричаме произведените в благоевград говорители защото били с некочествени компоненти ...а се продават скъпо и прескъпо говорители в които бъка от такива компоненти!!!!
На хората които закупуват тези изделия-етер-разбира се не им се съобщава за произхода на вложените компоненти.Вместо това им се мътят главите с някакви алабализми като например че когато звуковата бобина на един говорител била навита на хартиена основа то този говорител свирел натурално ....защото хартията била натурален материал Мисля че няма нужда от коментар!
За мен това си е измама и подвеждане на потребителя с некоректна реклама.Не съм само аз който е на това мнение!Но разбираемо е че в форума бгаудио обсъждане на този въпрос не може да има.Потърсих други технически форуми и се оказа че в форума nextvasko.web.data.bg има теми в които се обсъжда това изделие-етер.Включих се в обсъждането иии....абсурда продължи!Изтриваха се постове местеха се теми слагаха се банове наляво и надясно въпреки че в обсъжданията нямаше нищо което да нарушава правилата на форума некстваско.В крайна сметка и аз и други юзъри получихме пълни с обиди и псувни лични съобщения от небезизвестното лице Рачев.Сигурен съм че тук в този форум има достатъчно юзъри които са получавали от това лице подобни "послания".Та между псувните се разбра че на базата на приятелство между Рачев и админа Васко(известен по форумите повече като "Простака" защото се легитимира с този ник) просто в форума некстваско обсъждане на изделието етер няма да има
Според моето скромно мнение техническите форуми са за това-да се обсъждат качествата ,вложените материали,дефектите които дават и ремонтите на различни технически изделия.Пределно ясно е че производителите и търговците продаващи тези изделия не винаги ще са доволни от изказаните мнения....но ако се съобразяваме с тяхните интереси то просто технически форуми няма смисъл да има.Много странни са аргументите на лицето Рачев да няма обсъждане на изделието етер-според него това било интригантство и опити да се настройват едни технически форуми срещу други.Примерно ако аз напиша тук че в даден модел скъпичък телевизор са вложени евтини и не особенно качествени компоненти които поставят под съмнение качеството и цената на този телевизор....ами това е интрига и опит да скарам този форум с призводителите и продавачите на този телевизор
На мен лично ми е писнало от некачествени стоки.Участвам по форумите за да се информирам за такива стоки а и ако мога и аз да дам информация по въпроса.За мен изделието етер е нещо в което са вложени маса части от благоевград-това е истината !Това мое мнение ми навлече маса обиди псувни а напоследък и заплахи от въпросния Рачев Стигна се дотам че въпросното лице започна да поставя наляво и надясно банове на мои колеги и приятели в опит да всее конфронтация между нас.Някои юзъри логнати в този форум тук (чийто никове няма да спомена) знаят добре за какво става въпрос защото го отнесоха само....защото са ми колеги а даже и ред не са написали в обсъжданията на изделието етер !!Въпроса ми е-трябва ли по този начин и с такива методи да се заглушават всякакви опити за обсъждане на технически изделия по нашите технически форуми?Ако един или двама недобросъвестни лица се възползват от модераторските си права за да си въртят с брутални методи бизнеса....това ли искаме?Вярно че всеки си гледа личния интерес ама всяко нещо си има граници!Оставям на вас да прецените.
С уважение към целия форум :Г. Стоев |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Г Стоев Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 8:51 Заглавие: |
|
|
| Регистрирах се но предния пост излезе от името на "гост".С този пост потвърждавам че стоя зад думите си от предния! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 19:06 Заглавие: |
|
|
Не си първия,няма да си и последния.Разгледай пак "свещенния" форум и виж колко хора го посещават.Рачев и подлогите му.Колкото до писмата му-аз просто го преместих в другия крачол Специалиста бил карал ПОРШЕ Ами всички знаят кои в милата ни Родина карат подобни автомобили.А бе....приказките са излишни. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Г Стоев Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 20:16 Заглавие: |
|
|
| В допълнение към първия ми пост .Имам на разположение части и материали закупени от завода за високоговорители в Благоевград.Мога с фактури и касови бележки да докажа произхода им и ниската им цена.Готов съм да предоставя на всеки желаещ тези материали за да ги сравни с вложените в изделието "етер" материали.Твърдя съвсем отговорно че в различните модели на изделието "етер" има от 50 до 90 процента готови части от завода в Благоевград.Предвид това че изделието "етер" се продава на цена 5 до 10 пъти по-висока от благоевградските говорители които са му "донори".....малко трудно мога да приема аргумента че тази цена е заради вложени труд и умения.Твърдя съвсем отговорно че в случая става въпрос просто за измама! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 20:24 Заглавие: |
|
|
Г Стоев, една молба.
Нека да не се занимаваме с онзи форум, моля.
Няколко пъти са повдигани подобни теми и въпросния субект е достатъчно добре познат.
Няма смисъл. |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 9:40 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отворената тема. Аз по принцип уважавам българското производство на говорители и ги имам за едни от добрите. Сега научавам че има и такива производители така мога да се предпазя от тяхната продукция . Не уважавам хората които правят<с чужда пита помен> . Трябва да има начин да се сложи край на такива манифактуристи. Мисля че ако продукцията на завода е защитена според законите те имат право да се защитят освен ако нарочно не си затварят очите . |
|
|
 |
Г Стоев Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 10:53 Заглавие: |
|
|
Колеги нека да уважим молбата на RC!Предлагам ако трябва темата да е заключена за да няма коментари по нея които да предизвикат нецензурни реакции от страна на лицето Рачев.Но нека все пак темата да остане в форума за да са информирани юзърите в този форум.
А колкото до благоевградските говорители-винаги съм бил на мнение че ако трябва да се избира между евтините и некачествени китайски боклуци които заливат магазините и родното производство то избора ще е за родното производство.Вярно е че дават повечко дефекти ама всеки по-опитен майстор си ги знае и лесно може да ги оправи.Докато дефектите на китайските говорители са неотстраними в повечето случаи! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 13:27 Заглавие: |
|
|
Тук почти всички сме запознати с качествата на това или онова, технически грамотни сме и може да си направим изводи. Като не знаеме нещо използваме търсачки или питаме.
Тук се модерират мнения, противоречащи на правилата на форума. Някой като си плаща хоста може си публикува произволни мнения. Измамни текстове в мрежата бол. Мнението си за подобни измами може да изкажеш на много места в мрежата, а също и пред компетентни органи. Който не знае обикновено ползва търсачка и в отговор излизат както положителни, така и отрицателни мнения. Всеки е свободен да им вярва преди да даде парите си. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 18, 2006 20:20 Заглавие: |
|
|
Темата отиде твъде далеч!
Предупредих.
Ще си позволя да я окастря и заключа.