Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AUDI Chorus (Blaupunkt)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 16:31    Заглавие: AUDI Chorus (Blaupunkt) Отговорете с цитат

Касетофона е монтиран в някои автомобили АУДИ. Потенциометъра се намира в средата на панела и е стъпков. Проблема е ,че същият не ще да регулира силата на звука, като могат да се регулират, тон , фадер и др. Има ли някой идея какво може да е. Ако пък някой помогне със схема ще съм му безкрайно признателен.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 17:21    Заглавие: Re: AUDI Chorus (Blaupunkt) Отговорете с цитат

Фикри Нури написа:
Касетофона е монтиран в някои автомобили АУДИ. Потенциометъра се намира в средата на панела и е стъпков. Проблема е ,че същият не ще да регулира силата на звука, като могат да се регулират, тон , фадер и др. Има ли някой идея какво може да е. Ако пък някой помогне със схема ще съм му безкрайно признателен.

Процесора на тези модели се скапва след около десетина години и започва да не регулира аудиото.Май схема няма да ти помогне поръчай си протс от скорпио другото няма гаранция.
Върнете се в началото
aysun_a
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: кърджали

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 17:24    Заглавие: Re: AUDI Chorus (Blaupunkt) Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Фикри Нури написа:

Процесора на тези модели се скапва след около десетина години и започва да не регулира аудиото.Май схема няма да ти помогне поръчай си протс от скорпио другото няма гаранция.

Госта бях аз забравих да си регна успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

мисля че проблема е в процесора,имам няколко такива който неможах да оправя.стандартен проблем е при този модел
Върнете се в началото
aysun_a
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: кърджали

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 19:04    Заглавие: Re: AUDI Chorus (Blaupunkt) Отговорете с цитат

Фикри Нури написа:

Сега и намен ми донесоха такъв агрегат свалих му протса но несе дава няма бут преди месетс бях разкодирал такъв нямаше никакви проблеми с бута но тоя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
angele
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Единствения ви шанс е да приспособите някакъв потенциометър за усилване.Смяната на процесора е нерентабилна...Цената е убийственна,ако го намерите изобщо
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 0:09    Заглавие: Отговорете с цитат

За тези процесори са ми казвали че се скапва вътрешната памет защото има заложени определен брои регулирания примерно 10000 и след това труп Виждал съм такъв със залепена 12 волтова круша отгоре да го топли и по думите на клиента изкарал още няколко месеца но като метод на ремонт ми се вижда несериозно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 8:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви колеги. Ще му кажа на моя приятел да си купи друг касетофон. Закривам темата.
petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВИДИН Skype:nikipetrov6313

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай да смениш паметта и трябва всичко да е ОК.Не е от потенциометъра! Имах подобен проблем с един такъв .Поздрави
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2006 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

petrov написа:
Пробвай да смениш паметта и трябва всичко да е ОК.Не е от потенциометъра! Имах подобен проблем с един такъв .Поздрави

Е да де, всички знаят че проблема е в паметта, ама струва околу стотина лева тая памет.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети