| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Neznaeshtiq Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 16, 2006 12:44 Заглавие: Проект по Ел.Техника за 12кл. |
|
|
Извинявам се ако съм нарушил някое правило на форума, за първи път пиша тук.Ако някои може да ми помогне ще съм много благодарен.
Да се проектира параметричен стабилизатор за =Uз (постоянно захранващо напрежение), мрежово U с Uст=3V Iизх=0,7A , изменението на напрежението = 0,5% |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 17:17 Заглавие: хайде малко труд и от теб |
|
|
хайде малко труд и от теб Не върви да се дипломираш съвсем по лесния начин Сигурен съм че за около 5 мин.ще намериш 5 схеми и то с обясненията. Учудвам се че толкова е паднало нивото за 12 клас. Аз писах дипломна работа от 55 стр. за да завърша преди 10 години,а сигурно преди 20 са писали по 150.
Няма не възнаграден труд... така че труди се! |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 19:57 Заглавие: Re: Проект по Ел.Техника за 12кл. |
|
|
1. Джон Ленк - "Наръчник по опростено проектиране на схеми с полупроводникови елементи"
2. А. Шишков - "Примери за изчисление на любителски електронни схеми" (мисля, че така беше заглавието)
Двете са написани достатъчно добре и съдържат търсената от теб информация. Намират се лесно в почти всяка библиотека.
Намираш си схема с методика за изчисление на компенсационен стабилизатор, вземаш един калкулатор и отделяш 2ч. за да свършиш работата. Може да ти е необходим е справочник за транзистори и диоди, какъвто си избереш на бг. в библиотеките има доволно. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
Това ми беше тема за някакво среднопколско състезание и си ползвах формули от справочника на Рачев... мисля, че беше СПРАВОЧНИК НА РАДИОЛЮБИТЕЛЯ _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
Neznaeshtiq Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 12:39 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията...впрочем си направих схемата още вечерта следкато пуснах тази тема.Само изчисленията ми останаха.
Голямата вина е че господинът които трябваше да ни научи беше прекалено прост да ни даде учебник.Сметна че не ни трябва, а това което ни разказваше в час бе неразбираемо защото фъфли като......еми как да се изразя. Неможе да разбереш дали казва Схема или Тема.
 |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Съб Дек 30, 2006 23:07 Заглавие: |
|
|
Мисля че по-просто съвременно решение за стабилизатор от това няма - http://www.nomad.ee/micros/mc34063a/index.shtml
Работи с напрежение от 3 волта до 40. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 31, 2006 0:50 Заглавие: |
|
|
че си прав - прав си, ама човека е искал (преди 2 седмици) проект за училище в който пише "параметричен стабилизатор" и щом така пише, значи той това трябва да представи. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|