Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за TV "NOVA" NTV-2021MKII

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 20:36    Заглавие: Въпрос за TV "NOVA" NTV-2021MKII Отговорете с цитат

Момчета, донесоха ми за ремонт един телевизор NOVA модел NTV-2021MKII с липсващ процесор. Сигурен съм, че процесора му е на Филипс със функциите STORE и CLEAR, но не се сещам точно с какъв запис беше. Ако някой има схема на такъв телевизор или може да ми каже с какъв процесор е - ще му бъда много благодарен. Мисля, че всичките модели на NOVA са с едно и също шаси, респективно с един и същи процесор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 6:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако процесора е този / с графика на Goldstar / не е нужен запис на паметта .Тръгва и с празна.не съм сигурен обаче дали не беше с някакво CTV но мисля че и при него не е нужен.
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 6:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако процесора е този / с графика на Goldstar / не е нужен запис на паметта .Тръгва и с празна.не съм сигурен обаче дали не беше с някакво CTV но мисля че и при него не е нужен.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 6:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio, огледай дали не е някое CTV322 или CTV352. Лесно се познават.

Последната промяна е направена от RC на Пет Окт 15, 2004 6:56; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kaloyan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 16:51    Заглавие: Отговорете с цитат

мисля че беше pca 84c640 или 840
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 22:27    Заглавие: Приятелю, Отговорете с цитат

kaloyan написа:
мисля че беше pca 84c640 или 840

И аз си мисля, че знам какъв е процесора, но не съм съвсем сигурен.

Последната промяна е направена от Tokio на Пет Окт 15, 2004 22:56; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 22:33    Заглавие: Благодаря, Ноел, Отговорете с цитат

Noel написа:

Точно за такъв филипсов процесор говорим (или подобен), познат ни като "Голдстарски процесор" защото Голдстар-ите с този процесор са много разпространени. Пределно ми е ясно, че няма сервизно меню и че няма нужда не само от програма за паметта, но и без памет също работи. Проблема ми е, че не зная какъв процесор да му сложа, защото накой "умник" го е извадил и телевизора ми го носят без процесор.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 22:42    Заглавие: RC, благодаря и на теб, Отговорете с цитат

RC написа:
Tokio, огледай дали не е някое CTV322 или CTV352. Лесно се познават.

Твоето предположение е най-близо до моето. Наистина трябва да е с някакво CTV, което е пак на Филипс и с почти същото меню като на PCA84C640P-030 (голдстарския процесор). За сега съм се спрял на CTV350S-GW2.1 Утре ще го получа по Спиди и ще напиша тук дали съм уцелил десятката.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети