Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да си направим луминисцентна лампа на 12 волта...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 14:11    Заглавие: Как да си направим луминисцентна лампа на 12 волта... Отговорете с цитат

понеже единствената лесна за изработка и ефективна схема е на английски аз я преведох тук в моя сайт който още е в разработка но нека да не му правя реклама...дано на някой му свърши работа схемата Arrow http://napravisisam.hit.bg/LumLamp.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 14:54    Заглавие: Re: Как да си направим луминисцентна лампа на 12 волта... Отговорете с цитат

DJ Niko написа:
аз я преведох тук в моя сайт който още е в разработка но нека да не му правя реклама...

Глупости,прави му реклама колкото си искаш тук-щом съдържа ценни и полезни неща-можеш да му правиш реклама колкото ти е кеф тука във този форум и никой няма да те спре! Idea
Нали това е целта-да обменяме информация и всеки на всеки да бъде полезен,кой със каквото може и знае.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз го почнах от два дни да го правя....за сега няма почти нищо в него но до няколко дни ще добавя интересни неща но който иска да го разгледа нека да заповяда www.napravisisam.hit.bg Smile Надявам се да бъде полезен на някого
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Леко уточнение...схемата не може да "напълни" 40 ватова лампа,пускал съм я..Прави в най добрия случай 6-8 вата светлина,но и това върши работа...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 24, 2006 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Леко уточнение...схемата не може да "напълни" 40 ватова лампа,пускал съм я..Прави в най добрия случай 6-8 вата светлина,но и това върши работа...

Това е защото изводите от трансформатора към лампата са само 2 иначе ако бяха 4 щяха да я "напълнят",аз имам една кутия за 24волта със четири извода от трафа и я "пълни" колкото на 220волта но не ми върши работа понеже работя само с 12 волта,затова ще потърся и схема със четири извода от трафа Smile
Да допълня само....на теб нещо не ти я запалило както трябва нещо...аз сега я пробвах пак пали си 40 ватова тръба разликата е малка м/у 220в и 12в Rolling Eyes А иначе относно схемата за която ви говорех че изводите към лампата са 4...има такива схеми но са само до 8-10ватова лампа Confused Така че трябва да се задоволим с това което имаме Smile М/у дрегото в сайта са добавени още няколко схеми Arrow Направи си сам
Върнете се в началото
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 27, 2006 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

НАправих малко експерименти и открих че всъщност ако ползвате трафче със Ф образна феритна сърцевина вместо ферит от антена лампата се "пълни" до край все едно е на 220волта но има един недостатък че много гадно свири трафчето Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 27, 2006 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ Niko написа:
... открих че всъщност ако ползвате трафче със Ф образна феритна сърцевина ...

Това Rolling Eyes ще е нещо ново в трафостроенето Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 27, 2006 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно говори за т.нар."броневи магнитопроводи",мисля че така се казваха на български-руснаците поне така ги наричат...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Подобен на този на снимката но по малък и с феритна сърцевина а не със железни пластинки

Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Ш-образен демек.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети