Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

схема на СОФИЯ 81
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
petrushinov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2004 23:04    Заглавие: схема на СОФИЯ 81 Отговорете с цитат

трябва ми схема на телевизор софия 81 ..... ако някой може да ми прати ще съм му благодарен..........
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2004 6:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам, но на хартия с не особенно добро качество.
Що не си кажеш болката пък току виж - отпадне необходимостта от такава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
petrushinov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2004 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

един приятел има такав в мазето който не работи нямал картина пък аз мисля да му го купя и да го ползвам и ми се ще да имам схемата .... все още незнам каква е повредата телевизора не съм го взел..... пък ако не се намери схема здраве да е ....... в случай на нужда ще пусна тема мерси .......
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2004 7:11    Заглавие: Отговорете с цитат

petrushinov, щом е такава работата
Цитат:
има такав в мазето който не работи нямал картина
ще ти дам един приятелски съвет.
По-добре не го купувай.
Ако ти го подарява и имаш достатъчно място и време (щото като гледам опит едва ли имаш) и много ти се занимава то може и да си поиграеш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2004 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом е София 81 и е в мазето то той е от първите модели а на тях кинескопите бързо свършваха и тоя сигурно е заминал пък и ремонта на тия телевизори нее много лек.Отпиши го най добре....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
petrushinov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2004 13:22    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси за съветите .... до колкото знам кинескопа бил японски пък за купуване то ще е някоя символична сума 10-тина лева по добре от колкото 300 и на горе .... да чувал съм , че ремонтите на тези не са леки и наистина нямам опит но опит се трупа Smile на мене ми трябва за да го ползвам като монитор да гледам ТВ и филми ...... мисля да го включа към компютъра ми имам TV out и ТВ тунер стерео само един голям кинескоп ми липсва ... и размера не ме притеснява ако телевизора заработи мисла да го вградя в бюро място има Smile
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2004 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако кинескопа е бил"японски" ако е Toshiba е много вероятно да е добре. Но да го ползваш за монитор на компютъра не може без сериозна преработка, тъй като оригинално няма AV вход и е с офазено шаси. Пробвай да го гледаш през видео с тунер и RF модулатор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
petrushinov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 08, 2004 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

я виш ти каква била работата ......... мислех , че има АВ вхот питах и приятела той също каза че има но явно не ме е разбрал за какво става въпрос ........ а този RF модулатор не ми е ясно приложението има ли варянт вместо видео с тунер и такав филтер да подам сигнала от видеокартата на видео детектора или трябва да е на междино честотния усилвател ? нещо от този род възможно ли е да се направи ? искам да попитам още нещо на другите телевизори АВ входа каде се намира след ВЧУ ? на мене ми е важен видео сигнала ........ мерси за съветите........
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2004 9:25    Заглавие: София 81 Отговорете с цитат

Не се опитвай да си правиш видео вход на София 81 -този телевизор няма галванично разделяне на шасито от мрежата ще си опукаш нещо -компютъра или видеото! Ако имаш видео с АV вход използвай го ,а оттам към телевизора само чрез антенния вход ,той е разделен с кондензатори от шасито. Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
petrushinov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 09, 2004 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси за съветите успех и на вас .........
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети