| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 13:00 Заглавие: Тунер ИТК4 |
|
|
Ако някой има схема на българските тунери ИТК 4 с полевите транзистори моля да прати на имейла. Имам 4 броя повредени и не ми се хвърлят. Транзистори се намират и ми се ще да ги възтановя. Благодаря предварително  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 16:34 Заглавие: Тунер |
|
|
| Това не са ли тунерите подобни на тези които се ползват и в Кристал? Имам схемата на този тунер,той е с BF 960 на входа ,има и PLL схема ,но е на фотокопие ,огромно ,чудя се как да го сканирам! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2004 19:36 Заглавие: |
|
|
| ИТК4 това трябва да е този модел дето е на куплунг и не се запойва.Има го в някой модели ВТърново и последните серии Респром черно бели телевизори.Сашо схемата трябва да я имам 100%.Но не ги ремонтирай защото са големи боклуци.Ще ти дам тунери от тия дето ги сваляме и на тяхно место слагаме хипербанд.Едно че са много по стабилни но и картината е по хубава и лови повече програми.Аз избивам платката на ИТК4 оставям само куплунга и запойвам този тунер вътре и съответно с кабелчета свързвам куплунга с крачетата на поставения тунер слагам пак двата капака на ИТК4 и всичко е ОК. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 7:38 Заглавие: |
|
|
Точно за тях става на въпрос но в някой РЕСПРОМ или ВТ което се гледа само КАНАЛ 1 и БТВ няма смисъл да слагаме хубав тунер плюс преходна платка и губене на време. ИТК4 е с полеви транзистори и не работи никак лошо .Аз също имам обикновенни и Sканални но по лесно е да извадиш единия и да сложиш другия  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 11:24 Заглавие: |
|
|
| Тогава ще я потърся схемата и ще се разберем как да ти я пратя. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 16:50 Заглавие: Тунер |
|
|
| Тези тунери ги правеха май в Перник ,преди много години с един приятел си направихме 2 по поръчка с наши входни транзистори BF988 1dB/800Mhz и си го турих в София 85-много добра чувствителност се получи ,но селективността му куца малко. ВЧ частта е по същата схема за която говорех ,на Кристал ,само без PLL и МЧУ то. Ако успея да я сканирам ще ти я пратя-знаеш как изглежда хелиографно копие,иначе понеже е голяма се чете добре. |
|
|
 |
|