| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 15:30 Заглавие: телевизор DAEWOO шаси-CP-330 |
|
|
| . Телевизорът мълчи.Всички елементи в захранването са изправни, не съм проверявал керамичните кондензатори само. Смених TDA4601, но не тръгна. напрежението на 12кр. при пуск се качва на 7 волта и после постепенно спада. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 15:58 Заглавие: |
|
|
mitkois, да не бъркаш нещо. 4601 може да бъде в едноредов корпус SIP9 или DIP18. В единия случай няма 12 крак, а в другия 12 крак е на маса и няма как да има каквото и да е напрежение.
Схема трябва ли ти (на това шаси)?
Не е много четлива, но върши работа. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 16:13 Заглавие: |
|
|
Разкачи 7 и 9 крак на трансформатора а на 11 след диода сложи една лампа около 40-60 w , ако пак не иска да тръгне се насочи към първичната част. Иначе захранването на 4601 е на 9 кр.
успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 17:49 Заглавие: за СР-330 |
|
|
| Прав си говоря за 9кр. извинявай. А що се отнася до крушката мисля, че не съм във вторичната част, там всичко е наред, но ще пробвам. Оная размазаната схема(PDF) я имам. Благодаря ви. Мога ли да съм попаднал на дефектна ИС? |
|
|
 |
vencislav Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 21:06 Заглавие: |
|
|
| Преди около2 месеца тези интеграли ме побъркаха(TDA4601) по магазините нямаше един свестен.На края купих едно универсално захранване (Старозагорско,с такъв интеграл)за около 24 лева от него свалих интеграла и го сложих в телевизора и всичко си заработи нормално.На TDA4601 има надпис Infineon. По късно поръчах същите от Pulsator ,малко по скъпи са от магазина ама поне вършат работа .Аман от ментета . |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 21:45 Заглавие: |
|
|
| провери си електролитните кондензатори в първичната.и аз имах случай с ментета. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2004 9:44 Заглавие: |
|
|
Infineon са си напълно истински. Това е новото име (от вече няколко години) на поделението на Siemens за интегрални схеми. Много ме съмнява да няма нито един свестен. По скоро проблема е в теб, като не си сменил кондензаторите, а и вероятно някой резистор от +300V. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
mitkois Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2004 8:28 Заглавие: за TDA4601 |
|
|
| Проверих си всичките кондензатори даже и тези керамичните. Съпротивленията при измерване показват, че са здрави, но най-вероятно трябва да ги сменя и тогава да видя, мислите ли? Аз също се съмнявам за ментета, много съмнително ми изглежда този интеграл. Благодаря ви. |
|
|
 |
vencislav Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 11, 2004 16:53 Заглавие: |
|
|
Сменяй TDA4601 с друга ,гледай да е с марка Infineon.Малко по горе аз също писах че съм доволен от тази марка.Повтарям някои думи по няколко пъти за да не звучи двусмислено иначе Филипов пак ще пише че проблема е в мен.  |
|
|
 |
митко Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 14:14 Заглавие: TDA4601 |
|
|
Аман от фалшименти. Благодаря ти за съвета Венци. Смених ТДА4601 и всичко се оправи.
Псувайте ако не ви е срам. Ако да....купувайте,. |
|
|
 |
|