| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 28, 2006 13:00 Заглавие: Тиристорно управление на коледни лампички? |
|
|
Може ли да се измисли нещо като тиристорно управление за ония старите коледни мигащи лампи дето са по 1,50лв 100бройки на по 3-4 групи с по една лампа с биметална плаастинка която ги кара да мигат.Проблема е че имам 4 чифта от тези лампи и на всичките са им изгоряли водещите лампи с биметална пластинка и светят постоянно....та не може ли захранващия кабел да минава през няква схема можеби с тиристори която да ги накара пак да мигат подобно на тия новите модели който има даже копче за смяна на комбинациите на мигане?
Последната промяна е направена от DJ Niko на Вто Ное 28, 2006 14:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 28, 2006 21:01 Заглавие: |
|
|
2-2.50 струват същите лампички готови направени със управление и програми.За още 50ст. има модели и с коледни мелодии,разходи се из пазарите!Имам излишни 4бр такива управления,ама незнам кое ще ти е по-изгодно-да си купиш нови гирлянди,или да платиш пощенските разходи на моите.Иначе ти ги подарявам  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 17:44 Заглавие: |
|
|
Знам че са до към 3лв. но на мен не ми е заради парите ами просто гледам да се занимавам с нещо през свободното ми време затова търся схема,на мен не ми прече да отворя мойте лампи и да си начертая схема но чипа им е залят и не мога да разбера какъв е.Точно това ме спира.  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 18:37 Заглавие: |
|
|
Вържи всяка верига с лампички през стартер за луминисцентна лампа.Почват да си мигат и понеже стартерите имат доста различаващи се параметри-мигат по различен начин.На времето,когато нямаше китайско карго,така си правехме коледната украса.Бързо,лесно и евтино.  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 21:42 Заглавие: |
|
|
Добре ясно че не може да се намери схема ами вие сте умни глави дайте поне да измислим реле като за мигачи на кола само че за 220в. щото със стартери не ми се занимава  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 17:25 Заглавие: |
|
|
DJ Niko мога да ти пусна поне три схеми,които работят перфектно и имат куп екстри-вкл. автоматична смяна на програмите-десетки на брой и регулиране честотата на мигане в такт с музиката,която ще свии в стаята.Въпросът е:Заслужава ли си труда,след като всичко това може да се купи буквално навсякъде на цената на кутия цигари  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 09, 2006 17:00 Заглавие: |
|
|
Aми тая схема съм я прекопирал от такива лампички 100броя за 2.50
смешна цена за 100лампички и управляващото устроиство  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 09, 2006 18:38 Заглавие: |
|
|
Знам ама на мен ми трябва да си направя нещо като гонещи светлини на 12 волта  |
|
|
 |
|