| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 8:58 Заглавие: Panasonic TC 21B3EE |
|
|
Здравейте,
Телевизорът е Panasonic TC 21B3EE.След подмяна на кондензатори и презапочване около ТХО,драйверен трансформатор и др,телевизорът вдигна високото и заработи.Проблемът е че сгъва картината на неопределена височина на екрана и често премята образа. Вертикалната ИС е презапоена,Кондензаторите около нея подменени.Търся помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 9:24 Заглавие: |
|
|
| защо не пробваш да смениш чипа за вертикална развивка или кондензаторите около него |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 12:59 Заглавие: |
|
|
Вече не знам какво да правя.Вертикалната ИС я подмених.Смених и всички полярни кондензатори около нея.Презапоих ТА8653N и кварцовете.Телевизора се държи по същия начин-Криви образа, премята и върти образа от долу нагоре.Няма ли регулатор на фазата в този телевизор?
Другото което забелязах че като натисна ключа за пускане и спиране
ON/OF на клавиатурата и го задържа така изчезва звука,но образа се изправя и спира въртенето/нормализира се/.Помагайте моля. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 14:00 Заглавие: |
|
|
Бих започнал от посочените на картинката елементи. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:13 Заглавие: |
|
|
Благодаря mitachi,
За съжаление шасито което имам е различно от това което ти си ми показъл.Интегралата наистина е същата но тук са други елементите и има много Хибридни схеми.Дали на някой не се намира схема с това шаси./Panasonic TC 21B3EE ,chassis P , Serial N -UA 1141816/ |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:34 Заглавие: |
|
|
шасито ти се води M15M . Във фаилообменика я има  _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:44 Заглавие: |
|
|
Това шасси наистина го има и аз съм го изтеглил ,но не отговаря на платката,поне в тази си част която коментираме.Тук разположнието и номерацията на транзисторите е друга.
Последната промяна е направена от marin_bonchev на Чет Дек 14, 2006 23:31; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 19:02 Заглавие: |
|
|
На 18 крак има ли го видеото ,че като гледам добре се дели от Y и ако нещо го задушава няма да има амплитуден отделител и от там синхронизация _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 0:12 Заглавие: |
|
|
| Около 18 pin не мога да докосна с осцилоскопа по никакъв начин.Отгоре на всичко точно там и интегралата е намазана с някаква паста та не мога да я махна.А дали да не поровя около AN5650-SINC SEPARATION? |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 8:07 Заглавие: |
|
|
Пишеш, че си сменял само кондензаторите и ИС. Обърни внимание на високоомните съпротивления около ТХО-то. Обикновено си променят стойността и правят мизерии. Виж и кондензаторите с малка стойност, чрез които се подават синхроимпулсите към видеото. Бих казал точно
кои, но нямам схема. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
|