Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Зарядно за литево полимерни батерии

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: strajica

МнениеПуснато на: Съб Дек 16, 2006 18:05    Заглавие: Зарядно за литево полимерни батерии Отговорете с цитат

Здравейте трябва ми схема на зарядно за литиевополимерни батерии
данни на батеията 1 клетка 3.7волта 1300миламперчаса.
Да е по добра схемата дасе изключва кат осе е заредила батерията

10Х предварително Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая схема ми я дадоха какво мислите за нея Question
Върнете се в началото
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 9:40    Заглавие: Re: Зарядно за литево полимерни батерии Отговорете с цитат

TDA2040 написа:
Здравейте трябва ми схема на зарядно за литиевополимерни батерии
данни на батеията 1 клетка 3.7волта 1300миламперчаса.
Да е по добра схемата дасе изключва кат осе е заредила батерията

10Х предварително Wink

Най сигурно и надеждно е да отидеш до някой сервиз за GSM-и и да ги помолиш да ти дадат няколко стари такива батерии , сигурно много ще ти се зарадваш че им намаляваш боклука , но знай че вътре в тях има една платчица и на нея има един мощен полеви транзистор и една интегралка , тази платка си е направена точно за това като стане 4.2V да изключи батерията от заряда или като падне под 2.4 пак я изключва да ти пази батерията от прекомерно разреждане Wink
Върнете се в началото
TDA2040
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 17, 2006 10:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам една платчица от батерия на нея има едно интегралче8 крака(T17BAH) 3кондензатора 3 резистора и едно малко като корпус на смд транзистор от малките и има 6 крака(2XCK).Ами в самия апарат няма ли някое устроиство което да управлява и то заряда щото съм виждал даси зареждат така батериите ама ползват и апарата. Благходаря за съвета ще обиколя сервизите да видя понеже ще са 2 батерии последователно вързани ама ше ги зареждам поотделно Wink
A да изключва батерията не е много желатено понеже ще се ползва са едно самолетче с диференциална тяга и ако изключи самолета няма да има управление. ама скоро очаквам долу грое сносна апаратура и там вече спиид контролера за литиево полимерни батери си ги изключва ама само двигателя без сервотата и има управление Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети