| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
huiamu Нов потребител

Регистриран на: 02 Дек 2006 Мнения: 12 Местожителство: bulgaria soon Sofia
|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 10:19 Заглавие: как се заземява схема и какво ще стане ако не е заземена ? |
|
|
| според мен заглавието е достатъчно ясно т.е. незнам как се заземява схема . Можете ли да ми помогнете ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 11:41 Заглавие: Re: как се заземява схема и какво ще стане ако не е заземена |
|
|
| huiamu написа: | | според мен заглавието е достатъчно ясно т.е. незнам как се заземява схема . Можете ли да ми помогнете ? |
1.Искаш да я свържеш към маса?
2.Към земно за какво ти е? |
|
|
 |
huiamu Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 11:33 Заглавие: |
|
|
| според мен е за маса , няма да правя гръмоотвод . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 11:39 Заглавие: |
|
|
huiamu, ако очакваш някаква смислена помощ бъди така добър да напишеш какво правиш и как мислиш ти да го направиш.
Това | Цитат: | | според мен заглавието е достатъчно ясно | съвсем не е ясно - вервай ми. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 12:58 Заглавие: |
|
|
| huiamu написа: | | според мен е за маса , няма да правя гръмоотвод . | huiamu защо подскачаш прочети какво си писал ЗАЗЕМЯВАНЕ затова беше въпроса ми. |
|
|
 |
huiamu Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 13:33 Заглавие: |
|
|
убедихте ме че съм прост ,
ето схемата дето я гледам и тъй кат гледам сичко ми е ясно освен земята /или трите чертички които отиват някаде?/. Нищо не ми говори и незнам как се прави , ако сте нясно ще съм ви благодарен ако ме светнете . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 13:43 Заглавие: |
|
|
Нищо не се прави.
Възприето обозначение за "нулевия" потенциал - точката спрямо която се измерва всичко останало.
А също така удобство при изчертаването на самата схема.
В случая ако не беше използван въпросния символ погледни още колко "черти" (връзки) трябваше да се теглят до "-" на захранването.
(Минусите на кондензаторите С2,С3 и С6). |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 13:53 Заглавие: |
|
|
Понеже RC каза всичко необходимо на човека и темата е преключена,
моля да ме извините за офтопика...
/off
Въпросната тема ми навя едни много дърти спомени когато правехме,като лапета земно съединение,антена тип long ware,трептящ кръг,детекторен диод и 2,2килоома слушалки-т.нар.детекторен приемник-ей кви времена бяха-виеш бобини,търсиш променлив кондензатор-от ония едрите въздушните,че те ония другите с твърдия диелектрик трудно се намираха,копаеш във двора дупка,заравяш кофа със запоен на нея проводник ,поливаш почвата с вода и сол.Ееех кви времена бяха....А сега днешната младеж кво-отваря пакета с пуканките или чипса и отвътре изскача подарък радио-със УКВ и фул екстри. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
huiamu Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
значи искате да ми кажете , че трите чертички са сложени там само за обозначение и пояснение/фаца/, че там сигланът е заземен и всъщност там не трябва да се поставят допълнителни елементи /според схемата / за да бъде заземено електричеството и следователно не трябва да използвам медна бубина за да зеземя и т.н.
Аз пък си мислях че "земя" е мястото от което излишното ел. бива изведено от веригите.
п.с. Темата не е приключена |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 14:17 Заглавие: |
|
|
| Всичките маси се свързват към масата(-)на захранването. |
|