|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shadow032 Нов потребител

Регистриран на: 29 Дек 2006 Мнения: 6 Местожителство: Пловдив/София
|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 18:43 Заглавие: Help - За Телевизор, зелена картина |
|
|
Имам един цветен телевизионен монитор (телевизор без тунер, не знам дали му е така името) JVC TM-150 PSN. Използвам тунера на един стар видеомагнетофон Nordmende. Преди известно време след включване се получи пукащ звук и екрана на телевизора стана зелен с хоризонтални зелени ленти леко наклонени от дясно на ляво, стесняващи се към горния край на екрана. Иначе отдолу картината се вижда, виждат се дори и цветовете, всичко работи нормално, само дето над картината има зелен фон на черти. Понеже не гледам много телевизия и много време вече стои така, но понеже знам че има хора които имат добри познания за такава техника тук във форума, а аз имам задоволителни умения с поялника но никакъв опит с телевизорите, реших да пиша тема с надеждата че някой ще ме насочи, ако не с друго, поне дали си струва изобщо да се занимавам.
Поздрави и весели празници на всички  _________________ S.H.A.D.O.W.: Synthetic Handcrafted Android Designed for Online Warfare
..::shadow032::.. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 18:56 Заглавие: |
|
|
| Това че се вижда/преобладаващо/ зеления цвят с обратен ход означава че в неговия тракт нещо е окъсило и той е отпушен до край.Моя съвет е да го занесете в сервиз ако искате да го гледате,само умения с поялника не стигат . |
|
|
 |
shadow032 Нов потребител

Регистриран на: 29 Дек 2006 Мнения: 6 Местожителство: Пловдив/София
|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 22:33 Заглавие: |
|
|
Много бих се радвал ако ми препоръчате добър сервиз за подобни проблеми в рамките на София. Все пак и ориентировъчно колко би струвал ремонта, защото втора употреба има около 50лв подобни работещи с тунер. Мисля че бих се справил сам с това ако знаех къде да търся тракта на зеления цвят. Вероятно съществува някъде групирана електроника която управлява трите цвята - червен, зелен и син. Ако поне малко ми се даде посока мога да тествам елементите там за изправност. Разполагам с необходимия уред. _________________ S.H.A.D.O.W.: Synthetic Handcrafted Android Designed for Online Warfare
..::shadow032::.. |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 23:54 Заглавие: За Телевизор, зелена картина |
|
|
Първо трябва да се убедиш дали е кинескоп или нещо по електрониката.Тръгваш от цокъла на кинескопа и назад по кабела който го свързва с платката.Напреженията на трите пушки трябва да са еднакви.Виж дали се променят като извадиш цокъла-тогава може да има проблем с кинескопа. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|