| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 13:51 Заглавие: Panasonic TC-21M2RD. |
|
|
От архива разбрах,че е шаси Z4.Проблема му е ,че само на 3 програми от кабелната, при смяна на сюжетите започва да прескача и върти вертикално.Проверени всички електролити в кр. стъпало за ВО.Сигнала идва от AN5603K и там копах,но нищо.Има тример за кадрите,но няма ефект,оправя се - при друг сюжет пак прескача.
Ако може и схемичка,понеже не открих във файлообменника. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 14:04 Заглавие: |
|
|
| Виж това в пощата дали ще свърши работа. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 14:09 Заглавие: |
|
|
Схемичка на пощата! И друго се сетих, синхроимпулсите минават през една отделна платка, имал съм проблем с кондезатори там, но веригата за синхронизация се проследява лесно. Успех! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 14:48 Заглавие: |
|
|
Благодаря за схемите.Забелязах,че като му намаля АРУ-то докрай се поуспокоява,или като отслабя сигнала от антената,изваждайки леко антенната букса,картината става лоша но не мърда,вероятно проблем в МЧУ по веригите на АРУ.Местейки тримера на АРУ не забелязвам промяна в усилването на сигнала. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 17, 2006 16:05 Заглавие: |
|
|
Не знам дали е правилно да се търси по веригата на АРУ. Провери първо с осцилоскоп, дали кадровите синхроинпулси минават нормално. При намалена стойност на някой кондезатор, може да го има тоя дефект. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 18, 2006 18:04 Заглавие: |
|
|
Посмених кондензатори около AN 5603K,намалих АРУ и за сега работи нормално. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
|