| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
seekar Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 20:45 Заглавие: Проблем с монитор CTX-трепти екрана |
|
|
Когато включа бойлер,ел.печка или някакъв по- голям консуматор
дисплея на монитора ми започва да трепти,с друг монитор проблема е същия.Какво трябва да направя ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 21:38 Заглавие: |
|
|
Ще получиш може би най-стандартния отговор щом ефекта и със друг монитор е същия провери си ел.инсталацията явно доста кляка захранването от 220в. Може и захранването на компа ти да си отива, за да не може да компенсира по големи разлики от градска мрежа. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 8:51 Заглавие: |
|
|
Същия ефект се получава и от магнитното поле породено около кабелите на ел. инсталацията.
Може да се провери като поразходиш (обърнеш на 90градуса)монитора из стаята се променя характера на трепкането или изчезва напълно. |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 9:43 Заглавие: |
|
|
Имали сме съ6тия проблем!при4ината е наи-вероятно в захранва6тия кабел.С калпави кабели така правят.пробвай с друг:) _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 13:32 Заглавие: |
|
|
Вероятно има потенциална разлика в НУЛИТЕ. Най добре е да не се използва шуко макар че това противоречи на изискванията за безопасност а е възможно да е както казва Филипов. Въобще провери НУЛАТА в твоето жилище и откачи др уги възможни ЗЕМИ към компютъра. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Guru Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 15:58 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | Същия ефект се получава и от магнитното поле породено около кабелите на ел. инсталацията.
Може да се провери като поразходиш (обърнеш на 90градуса)монитора из стаята се променя характера на трепкането или изчезва напълно. |
Аз също имам подобен проблем в офиса от около половин година и вече почва да става много дразнещо и да ме болят очите. Проблема го има с всички CRT монитори в офиса, в положението както е моя трептенето е супер силно, като го обърна на 90 градуса в хоризонталната равнина и намалява, но не спира. Ако го вдигна към тавана също намалява. Трептенето се появи изведнъж на всички монитори. Когато се появи лично ние не сме променяли нищо в офиса, или да сме включили нов уред. Но точно под нас има ресторант, така че може те да са, въпреки че не си признаха.
Повече можете да прочетете за проблема ми можете да прочетете повече тук: http://blog.vzel.net/?p=22
Ще се радвам, ако ми помогнете!
Благодаря предварително! |
|
|
 |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 16:12 Заглавие: |
|
|
Напълно подкрепям казаното отПетров,
а на теб Guru ти гарантирам на 100%, че проблема ти
идва от ресторанта под офиса ви.
Забележи кога се получава трептенето- около обяд ?
тогава се включват мощни електроуреди -скари ,печки и т.н.
и ефекта е:
| Цитат: | Същия ефект се получава и от магнитното поле породено около кабелите на ел. инсталацията.
|
|
|
 |
Guru Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 16:20 Заглавие: |
|
|
Трептенето го има целодневно, иначе ако беше на обяд само щях да хода да хапна и да не ми пука...
Дори и вечер късно го има, през нощта не съм стоял, за да видя
Въпроса ми е също как мога да отстраня проблема без да се налага да "взривявам" ресторанта долу (да се чете: без да ги моля за съдействие)? |
|
|
 |
vladim Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 16:24 Заглавие: |
|
|
| Имал съм подобен проблем оказа се лабава нула в главното табло на сградата |
|