| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
unknown85 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 1:44 Заглавие: Програма за графични оригинали |
|
|
| Има една програма за графични оригинали !!Задаваш размери и даваш схема и компа сама си я прави !!!! Някои ако я знае коя е и каде е да драсне несхто по въпроса!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
YHV Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 8:13 Заглавие: |
|
|
Нма доста такива програми. Зависи ти на какво ниво си. Аз лично ползвам пакета "Orcad" в него си чертаеш схемата, правиш си различни симулаци, можеш да си направиш платка напълно автоматично, от разполагане на компоненти до проектиране на писти, после има и програма която ти прави графични оригинали. Ако те интересува по вече информация драси ми в пощата. Но това е доста мощен пакет и е необходимо доста четене докато започнеш. Но пък за сметка на това от OrCAD са направили много приятни самоучители със уроци и упражнения . |
|
|
 |
unknown85 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 17:30 Заглавие: 10х |
|
|
| мерси за информацията! Само ако можеш да ми кажеш от каде да си я дръпна !В дата.бг я намерих ама ORCAD 10.ISO.jc! някав ваил и незнам как става ако въобще става! драсни ми една поща [email protected] da kajesh !! |
|
|
 |
kocta Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 07, 2004 8:12 Заглавие: |
|
|
| Програмата Orcad има смисъл да я изучаваш само ако си решил да се занимаваш професионално с проектиране на печатни платки.А ако си решил да теглиш Orcad 10 трябва да знаеш,че иска активация в интернет. |
|
|
 |
ariel Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 21:52 Заглавие: граф. оригинал |
|
|
Програмата PROTEUS 6.2 SP5 удовлетворява всички изисквания.
Може да се изтегли от тук
www.eldevice.net/upload/proteus
код за инсталиране EXCIDIUM |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 22:21 Заглавие: |
|
|
unknown85, бъди сигурен, че няма такава програма, която да върши всичко това по описания от теб начин.
Всички посочени имат такива възможности, но това са само възможности, които са далече от реалността.
Пробвай с която и да е и ще видиш какво ще се получи.
Колкото е "по-проста" платката/схемата толкова ще са по-фрапиращи резултатите. Да не говорим за това, че изобщо за да свърши нещо (и да не изпадне в ситуацията на магарето което е на равни разстояния от две купи сено) трябва да успееш да и зададеш правилна стратегия на разполагане на елементите и опроводяването. Всичко това при положение, че имаш добре направени библиотеки на елементите както за чертането на схемата, така и за PCB-то (които трябва да са обвързани за да се получи изобщо нещо). Особенно ако искаш файла който се изгенерира на изхода (ако стигнеш до такъв) да има къде да го занесеш и да го разберат. Който трябва да е съобразен с наличните апертури на фотоплотера и свредлата на дрил-машината.
Но нищо не пречи да опиташ. |
|
|
 |
Zdrav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 23:43 Заглавие: |
|
|
Какво да опита?
Просто трябва да се отърве от обожествяването на КОМПИУТАРА които прави всичко сам и то по-добре от човека.
А ето в какво всъщност е по-добър той от нас:
- не се уморява;
- греши много по-рядко;
- може да го експлоатираш на воля той не членува в никой Профсъюз;
- прави точно това което му е зададено, без да проявява "личното си мнение";
- готов е за работа малко след като го включиш, включая и в такива неприкосновенни за човека дни като понеделник сутрин;
- освен стотина вата от ел. мрежа и дефрагментация от време на време не иска особенни грижи;
- винаги е на работното си място когато ти потрябва;
- може да извършва сложни изчисления, много по-бързо от човека;
- може да запаметява колосално количество числа и думи които на него не му говорят абсолютно нищо;
- не трови въздуха ти с цигарен дим;
...
НО неможе да направи нищо без ПРЕДВАРИТЕЛНО да е програмиран, т. е. куца му импровизацията.
Така че не очаквай от него да ти начертае платката.
И никога няма да я направи по-добре от тебе.
Е разбира се отварял съм и устройства платките на които явно са правени със "Autoplace" и "Autoroute" и са произвеждани масово от компании като PHILIPS например. Опроводяването на такива платки обикновенно е жива скръб. Какво да се прави хората гонят срок за излизане на пазара. И тук вездесъщия КОМПИУТАР идва на помощ. |
|
|
 |
Иван Маринов Иванов Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 09, 2004 13:59 Заглавие: графични оритинали |
|
|
Прав е RC.Най добре е да се използва една лека ръчна програма.
Аз ползвам Srint layout 4 и съм адски доволен от нея. потърси я в
руските сайтове. мога и да ти я пратя на имейл. _________________ животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни. |
|
|
 |
|