| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kkkcorpse Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 19:26 Заглавие: Помощ за микроконтролер |
|
|
| Здравейте.При опит да програмирам микроконтролер PIC16F84 с програматор Pro Pic и програма ICProg ми се получава следното нещо.Програмата ми изписва Verify faild at address 0000h.Признавам си не съм чел още за контролерите,а просто исках да проверя дали ми работи новосглобния програматор.Ако някой ми каже какво означава това ще съм благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 19:29 Заглавие: Re: Помощ за микроконтролер |
|
|
| kkkcorpse написа: | | Здравейте.При опит да програмирам микроконтролер PIC16F84 с програматор Pro Pic и програма ICProg ми се получава следното нещо.Програмата ми изписва Verify faild at address 0000h.Признавам си не съм чел още за контролерите,а просто исках да проверя дали ми работи новосглобния програматор.Ако някой ми каже какво означава това ще съм благодарен. |
Виж при запис дали не си вдигнал защитата  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 19:49 Заглавие: |
|
|
| Не не съм.Забелязах още нещо.Изписва devise not blank at address 0000h, когато му дам да го провери дали има нещо записано.А контролера е чисто нов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 20:00 Заглавие: |
|
|
Ще ми дадете ли да се поправя .Имам две влючени защити PWRT i CP, въпроса е как да ги махна.Обещавам от утре да чета усърдно и да не задавам глупави въпроси  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 20:37 Заглавие: |
|
|
PWRT не е защита а таймер на захранването
CP (code protection) забранява да бъде изчетен микроконтролера , запранява се програмно след "__CONFIG" , мисля че може и в самия ICProg да се забрани в полето configuration |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 21:14 Заглавие: |
|
|
| Ами забраних го някак си обаче пак дава същата грешка |
|
|
 |
фори Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 23:15 Заглавие: |
|
|
| А провери ли настройките на програматора? |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 23:36 Заглавие: |
|
|
Като си купиш нов контролер (става въпрос за PIC), той верно не е празен и затова програматора ти казва "devise not blank at address 0000h". Първо го изтрий и тогава го провери дали е изтрит (blank).
Предполагам, че ICProg има опция "Erase device" или подобна. И за СР бита трябва да има някъде отметка, ама не си спомням вече - от 5 години вече не пиша с подобни програматори. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 0:57 Заглавие: Програматор |
|
|
| Дори и да е нов мокроконтролера не трябва да дава това съобщение. Според мен има някакъв проблем с програматора или самият микроконтролер. Но може да се получи и от неправилна настройка на софтуера. Да не си сложил отметка за инвертиране на сигнала при подаване на команда четене. Виж фигурата която е като прикачен фаил. Също опитаи с оточняване на настройките. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 1:05 Заглавие: Програматор |
|
|
Това са настройките за програматора на МК. Влез в сайта на МК. Или по-точно в: http://www.mladkonstruktor.bg/shematics.htm от там в: Универсален програматор за микроконтролери и памети
(брой 2 и 3/2001 год.)
Понеже нямам твоята схема и незнам дали имаш някакво инвертиране преди изхода за четене, не мога да ти кажа какви да са точно настройките. Сравни двете схеми, тази там и твоята. И виж за съответната схема какви отметки трябва да се сложат. Може да не трябва са де сменя нищо. пробваи с различни настройки. Това мога да кажа. За друго не се сещам в момента. |
|
|
 |
|