| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 9:40 Заглавие: Пролукс 14" шаси РТ90 не вдига високо |
|
|
Колеги изядох го това телевизорче и вече почвам да повръщам от него От 2248 при отпоен драйвен транзистор излизат правоъгълни импулси с амплитуда 6 волта.Като го запоя на базата му идват вече с амплитуда 2в.На колектора почти нищо не излиза.С друг транзистор е пак така .Сменях и драйверния траф кондензатора 47 мкф. двата неелектролитни кондензатора диода към базата.Откачих и крайния транзистор пак нищо. Сега съм го запоил като само колектора е във въздуха но пак нищо не идва до базата му. При пускане само подскочи линията на осцилоскопа и до там.
По скоро въпроса ми е нали трябва да идват импулси до базата на крайния след като съм му вдигнал колектора. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 10:08 Заглавие: |
|
|
| подобен дефект имах но с шаси с тда9351. сумата време загубих да търся къде ми се губи хоризонтални импулс докато разбера че имам исъхнал кондензатор в кадровата |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 10:25 Заглавие: Пролукс 14" шаси РТ90 не вдига високо |
|
|
като има импулси на базата на драйвера ,трябва да има импулси
и на колектора...(ако има захранване на колектора)  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 10:26 Заглавие: |
|
|
И аз сега се насочвам около ТХОто.Но бях му отпоил всички останали изводи освен двата и е пак така . Като вързах Електронско ТХО за части от секундата се появява искра дълга 4-5 мм слабичка и спира.Кадровата и смених кондензатора още в началото. Няма и късо входа и на захранването към маса.Откачах и АБЛа но пак не мърда. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 10:30 Заглавие: |
|
|
Захранване на колектора имам колега 16-17в .Аз от събота го дърмолечкам тоя телевизор но ще го застраня и дано дойде нещо подобно на него за да мога да сравня някой неща въпреки че няма кой знае каква голяма разлика от принципа на работа . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
FUY20B104 ли е ТХО? _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 10:38 Заглавие: |
|
|
Не . ТХО то е :OREGA 40337-74 РТ90А 90 градуса _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 11:06 Заглавие: |
|
|
| Не беше ли на това шаси в колекторната верига имаше капацитивен делител откъдето се връщаше обратна връзка към 2248 и кондензаторите бяха с критични стойности,виж има ли там последователно свързани два кондензатора и от средната точка се взема ОВ. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 11:16 Заглавие: |
|
|
Тук колектора отива направо в ТХОто и си има само един кондензатор към маса 7.8нф.Сега ще проверя веригата на другия край на отклонителната система че там има разни елементи. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 11:23 Заглавие: |
|
|
| ВО с каква ИС е? |
|