| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kkkcorpse Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 22:34 Заглавие: Помощ за програмата Protel |
|
|
| Добър вечер.Някой знае ли как в протел да добавя отвор на крайната PCB платка от схемата.Значи имам предвид следното "PCB layout-при трасирането на схемата това се води за извод"-това е цитат от ,manual на протел-а, но не знам точно как да го направя.Ако някой знае как се прави да помага.Също ако не съм си задал въпроса много разбираемо да ме поправи |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 23:01 Заглавие: |
|
|
Въпроса ти е зададен много НЕразбираемо но предполагам че искаш да извадиш нещо на клема. Такива клеми има в библиотеките на протела, ако не те кефят можеш да създадеш свой елемент. _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 23:07 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Въпроса ти е зададен много НЕразбираемо но предполагам че искаш да извадиш нещо на клема. Такива клеми има в библиотеките на протела, ако не те кефят можеш да създадеш свой елемент. |
Въпроса е зададен ужасно,но само това можах да измисля на момента.Искам да имам отвор на платката обаче да не го правя като footprint, а направо в схемата да е зададено и при трасирането да си сложи отвора.Поне ми кажи дали знаеш какво прави този инструмент PCB Layout directive |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 4:11 Заглавие: Протел |
|
|
| Значи от зададеният въпрос не мога да разбера какво точно искаш да направиш. Предполагам, ако искаш отвор някъде по самата платка, които да не е елемент а просто за закрепване на платката с винт в менюто за чертожните инструменти (тоест менюто горе на което е и бутона за пистите или ръчно опроводяване) исбираш бутона който е като точка PCB:PlacePad и поставяш отвори по платката. След това кликваш два пъти на поставеният отвор и си определяш размерите. Тези отвори нищо, че не са елемент, те си излизат на фотошаблона и герберския фаил. Това е. Незнам дали за това питаш. Аз това разбирам от въпроса ти. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 9:36 Заглавие: |
|
|
| Не, не такъв отвор.Става въпрос за отвор който е свързан с останалите елементи и в него например си пъхам някаква жичка.Но въпроса е този отвор да се зададе като елемент в самата схема и после при преминаването към PCB програмата автоматично да си постави отвора без да и задавам някакъв footprint |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 10:32 Заглавие: |
|
|
Не може без footprint.
За твоя случай мисля, че ще трябва да си направиш сам такъв елемент (дупка ) в някоя твоя библиотека, като съответно и направиш и footprint. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 12:47 Заглавие: |
|
|
| ok!С footprint знам как става.Въпроса беше без него дали е възможно(явно не).Мерси на отговорилите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 20:09 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | ok!С footprint знам как става.Въпроса беше без него дали е възможно(явно не). |
Защо пък не? Самият отвор ще е корпуса. Аз ти отговорих още в самото начало, но явон не си достатъчно досетлив за да се сетиш. _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 22:15 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Anonymous написа: | | ok!С footprint знам как става.Въпроса беше без него дали е възможно(явно не). |
Защо пък не? Самият отвор ще е корпуса. Аз ти отговорих още в самото начало, но явон не си достатъчно досетлив за да се сетиш. |
Това нещо го знам и съм се сетил за него много отдавна-така че моля те не се заяждай.Въпроса беше дали има някакъв по-лесен начин,защото така малко се удължава работата,но както и да е.Айде  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 22:34 Заглавие: |
|
|
| kkkcorpse написа: | така че моля те не се заяждай.Въпроса беше дали има някакъв по-лесен начин,защото така малко се удължава работата,но както и да е.Айде  |
Що пък да се заяждам? Давам отговор на въпроса ти който ти не искаш да приемеш. Логично е щом елемента го има на схемата и на платката да е взет от библиотека. По този начин протела ще може лесно да ти открива грешките в свързването и опроводяването без да му правиш сложни настройки.
Проблемът ти може да се реши и без да вадиш елемент от библиотека. Просто го нарисувай в схемата. В платката си дръпни един пад и го свържи със съответната връзка от нетлиста за да не ти даде грешка и това е. _________________ home studio |
|
|
 |
|