| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evaseto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 13:08 Заглавие: Асинхронен мотор.Пускова намотка. |
|
|
| Имам трифазен електромотор но нямам трифазен ток. Свързал съм кондензаторите (работен и пусков).Мотора е 1.1 kw.Как да го направя сама да се изключва пусковата намотка,за да не натискам бутона аз. Целта е пресостад да пуска и спира мотора.Дайте схема. Моля помогнете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
satchy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 15:23 Заглавие: Re: Асинхронен мотор.Пускова намотка. |
|
|
Покажи как точно си вързал тоя 3ф мотор към 1ф-та мрежа,
за да може да се расъждава. Варианти всякакви! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 15:52 Заглавие: |
|
|
| Колко оборота е мотора и под какъв товар ще тръгва-какво ще движи? |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 16:19 Заглавие: |
|
|
| Най-добрия начин е центробежен прекъсвач,стига да има възможност да го монтираш,а още по-просто е да използваш механичен включвател които има нормално затворен контакт и две степени на включване. |
|
|
 |
evaseto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 16:44 Заглавие: |
|
|
Свързан е на триъгълник.1.1kw.Оборотите не ги знам защото не се четат на табелката.Пусковия кондензатор е 150 микрофарада.Мотора върти компресор за въздух.При 4-5 атмосфери в бутилката тръгва и работи перфектно.За няква механика и аз мислех но не се сещам как да стане когато завърти да откачи пусковата намотка.Или с часовник за около 2 секунди.Центробежен прекъсвач от монофазен мотор дали може да се монтира.Кое ли ще е най-ефикасно?
Какво представлява този механичен включвател които има нормално затворен контакт и две степени на включване? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 17:15 Заглавие: |
|
|
Мисля,че с външно реле-време ще се получи най- удачно,за да не отваряш мотора и т. н т.Имаше едни механични/може и електронно/,от които имах някъде.Мога да ти изпратя такова,ако се спреш на този вариант.Настройваш го на 2-3 секунди и при всяка следваща процедура/отпадане на захранването,с последващо наличие на захранване/,процеса по включване/изключване на пусковия се повтаря за споменатото време.
малко ЕДИТ:150 микро като пусков е някъде около долната граница на капацитета,но щом тръгва надеждно... |
|
|
 |
evaseto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 17:31 Заглавие: |
|
|
| Предполагам ,че може още малко да се увеличи например на 160-170 но нямах под ръка.Но това ще се провери лесно.По въпроса за релето.За две секунди то ще изключи но захранване ще има още примерно 1 минута заради пресостата който ще държи включен мотора.Няма ли да се включва няколко пъти релето по този начин? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 17:46 Заглавие: |
|
|
| evaseto написа: | | Предполагам ,че може още малко да се увеличи например на 160-170 но нямах под ръка.Но това ще се провери лесно.По въпроса за релето.За две секунди то ще изключи но захранване ще има още примерно 1 минута заради пресостата който ще държи включен мотора.Няма ли да се включва няколко пъти релето по този начин? |
Значи,релето се държи по следния начин:подава му се захранване,едновременно със подаденото към мотора/пресостата "така е решил"/,и докато мотора ,а и релето са захранени,самото реле ,след като си е сменило веднъж състоянието на контактите си остава в това положение.След отпадане на захранването/и към двете/,то се връща в изходна позиция,с готовност при ново подаване на захранване да "държи" 2-3 секунди включен пусковия к-ор. |
|
|
 |
evaseto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 17:56 Заглавие: |
|
|
| Така ще опитам значи вижда ми се най лесно.От какво да взема такова реле?Или се продават? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 08, 2006 18:11 Заглавие: |
|
|
| evaseto написа: | | Така ще опитам значи вижда ми се най лесно.От какво да взема такова реле?Или се продават? |
Казах ти,че ще ти изпратя едно.Само утре след като го открия,ще го пробвам,и ще ти го пратя по пощата/при нас ,чрез спиди става малко по сложно/.От тебе -само пощенските разходи.Ще ти опиша кои изводи да ползваш,но ще ти трябва един допълнителен контактор,защото пусковия ток /около 15 ампера/,надвишава работния ток на контактите на релето.
Ако те устройва така-адреса и др. неща на ЛИЧНИ. |
|
|
 |
|