| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 0:49 Заглавие: Ако може малко помощ за Нокия 3310 |
|
|
Първо да кажа че никога не съм се занимавал с ремонт на gsm та да не ме псувате много
Та проблема е че когато някой ми звънне или обхвата е много малък телефона изгасва без значение дали батерията е празна или заредена напълно.Когато никой не ме търси и обхвата е нормален няма ядове.От какво може да това
П.П-Телефона не е падал никога освен веднъж но преди дооста време... _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 0:59 Заглавие: nokia |
|
|
| Пробвай с нова батерия, щото може би е от нея. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 1:01 Заглавие: |
|
|
Мерил съм я напълно заредена преди и след изгасването и напрежението си е едно и също та си мисля че едва ли е от нея но що се пробва  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 29, 2006 1:06 Заглавие: nokia |
|
|
| Пробай все пак щото съм имал същия проблем... |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 9:54 Заглавие: |
|
|
| Я пробвай с една хартийка под батерията да се надигне малко че го правеят този ефект... |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 17:56 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | Мерил съм я напълно заредена преди и след изгасването и напрежението си е едно и също та си мисля че едва ли е от нея но що се пробва  |
това измерване не означава нищо... в случая трябва да измериш вътрешния импеданс на батерията, само че не е никак лесно и без специален тестер няма да стане!!!
най - вероятните причини за проблема са:
- зацапани контакти на батерията и телефона (към платката включително)
- калпава батерия
- крайно стъпало (power amplifier)
- RF switch |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 22:09 Заглавие: |
|
|
Аз съм убеден че е от батерията ,защото го имах този проблем когато ползвах този модел .Смених батерията и след три месеца отново и двете батерии бяха литии-йон унгарско производство .Третата батерия купих от пасат китаиска като продавачката ми гарантира че са нов внос и съответно пресни , и всичко беше вярно вече втора година го ползва жената и няма този проблем .Така че търси батерия нов внос което ще е малко трудно предвид модела. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 22:16 Заглавие: |
|
|
| 10X батерия. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 22:24 Заглавие: |
|
|
Сега в събота ще се разходя да потърся но да отбележа че съм чистил контактите на батерията и на телефона със спирт и съм му подлагал къде ли не хартиийки но без ефект.Да се надяваме че ще е от нея а не е нещо по-сериозно .Ще пиша като има резултати  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 12:54 Заглавие: |
|
|
| Може също да е и от зацапани контакти на антената. В по-старите хардуерни ревизии на Nokia 3310, има проблем и в clock-а на процесора, не са уцелили както трябва елементите на схемата и е нужно да намалиш поне един резистор (мисля че беше R529 2.2k-->1k). В резултат на това телефона забива или угасва спонтанно, най-често при работа с по-скапани батерии. По-новите са с фабрично променени стойности. |
|
|
 |
|