| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tisho Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 21:02 Заглавие: Флопи за фотоапарат Sony Mavica MVC-FD91 |
|
|
Нормалните хора използват флаш или друг тип носител за запис на снимките които направи фотоапарата ама Sony не
Флопито е 1.44mb производство на TEAC с номер FD-01H.
Проблема е че фотоапарата като запише снимка си я чете само и единствено той.
Най вероятно е бил изтърван и главите на флопито са разместени.
Някаква идея как може да се настроят ?
Чудих се над варианта присаждане на флаш карта. не е невъзможно ама си е голямо багерче.
Оптиката му е хубава 14х, F=5.2-72.8, Ф52. и май е единственото нещо заради което фотоапарата си струва да се възтанови. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
prophet Нов потребител

Регистриран на: 06 Ное 2003 Мнения: 31 Местожителство: на края на света :-)
|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 10:21 Заглавие: |
|
|
здравейте
модела е производство 1998 година , тогава малко от нормалните хора произвеждаха цифрови камери . сега сериозно , мисля че е по-добре да не си губите времето с опити за донастройка <трудоемко и несигурно е >, а просто да подмените флопи драйва
поздрави |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 12:13 Заглавие: |
|
|
| prophet написа: | здравейте
модела е производство 1998 година , тогава малко от нормалните хора произвеждаха цифрови камери . сега сериозно , мисля че е по-добре да не си губите времето с опити за донастройка <трудоемко и несигурно е >, а просто да подмените флопи драйва
поздрави |
prophet, Абсолютно си прав но в случай че не може да се намери съвместимо флопи не остава нищо друго освен да се отремонтира като възможностите са няколко:
1. Разместване на постоянния магнит в мотора - ремонта е изключително труден.
2. Разхлабване на болтовете които фиксират мотора ремонта е лесен, просто се регулира позицията на мотора с еталонна дискета за целта е нужен и осцилоскоп.
3. Прескачане на позиция на позициониращия винт за да се отремонтира просто е нужно да се прехвърли някоя стъпка наред или назад по позициониращия винт. |
|
|
 |
Tisho Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 17:00 Заглавие: |
|
|
| prophet написа: | здравейте
поздрави |
Здравейте,
Проблема е че няма от къде да изнамеря такова флопи.
Другия вариант е от лап-топ.
Електрически мисля че ще стане но механично май ще имам проблеми...  |
|
|
 |
prophet Нов потребител

Регистриран на: 06 Ное 2003 Мнения: 31 Местожителство: на края на света :-)
|
|
|
 |
Tisho Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 14:23 Заглавие: |
|
|
Мерси,
Сервизното описание го имам