| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 21:28 Заглавие: Търся формули за изчисляване на филтри |
|
|
| Трябват ми формули за изчисляване на нискочестотни филтри. Правоъгълен сигнал трябва да се преобразува в синусоида и триъгълник (не трябва да има изкривявания). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 16:56 Заглавие: |
|
|
Това са филтри за ограничаване на честотната лента.
Искам да направя сигнален генератор. Ще използвам миикроконтролер. Трябва цифровия сигнал да го преобразувам в синусоида и триъгълник през филтри. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 11, 2007 18:27 Заглавие: |
|
|
Търси тук: http://ya.ru/. Има много неща с РIC- микроконтролери. Иначе за да ти дам линк много трябва да се ровя. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 6:44 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Искам да направя сигнален генератор. Ще използвам миикроконтролер. Трябва цифровия сигнал да го преобразувам в синусоида и триъгълник през филтри. |
Струва ми се че идеята е малко неправилна - особено в частта на преобразуване на цифров сигнал в триъгълник с филтри Ако и честотата е променлива ще стане чудо |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 17:30 Заглавие: |
|
|
Честотата естествено, че ще е променлива. Ще има няколко филтъра, които ще се превключват автоматично при промяна на честотата (нещо като подобхвати). А за това дали от цифров сигнал може да се направи триъгълник и синус през филтри - не знам (обратното е по-лесно), а и това искам да разбера.
П.С. Честотата ще се регулира от 1Хц до 20-30 КХц |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 12, 2007 20:47 Заглавие: |
|
|
Това което искаш не се прави така .Има няколко утвърдени начина ( сигурно има и други за които не знам ) 1. Генератор на триъгълно напрежение , компаратор за получаване на правоъгълен сигнал , а за синусоидата се ползва диодно-отсечкова апроксимация - за по лесно виж ICL8038 .2. Генератор изпълнен с DDS ( може би това , което ти искаш да постигнеш ) , но това е по-обширна тема и за нея в нета има писано доста.
Някъде имаше разработка с AVR 2313 - ще я потърся . |
|
|
 |
|