| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zhivko Нов потребител

Регистриран на: 10 Яну 2007 Мнения: 30 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:06 Заглавие: GOLDSTAR TV CK21D62X губи настройка на каналите в UHF |
|
|
| В момента на включване на TV се появява настроената програма , но с течение на около 10 мин. качеството се влошава , докато накрая програмата изчезне.Проверих напрежението за настройка-променя се за около 10 мин с около 1,5V.Примерно започва от 0,5V при включване и след 10 мин стойността му е 2,00V.Проверих сигнала на изхода на процесора-продължителността на импулса се увеличавa.Къде да търся причината за промяната продължителността на ШИМ сигнала за настройка?Друго всичко по работата на TV е нормално. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:18 Заглавие: |
|
|
Ако на VHL i VHF няма проблеми-смени ТЮНЕРА! _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:24 Заглавие: |
|
|
Шаси PC31A.
Огледай какво става на 42 крак на процесора (AFC-in).
Най-вероятно "някой" го кара да прави това:
| Цитат: | | Проверих сигнала на изхода на процесора-продължителността на импулса се увеличавa |
|
|
|
 |
zhivko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:25 Заглавие: |
|
|
| Мисля , че проблема ми идва от изхода на процесора , но не знам как се формира продължителността на импулсите за настройка.Моля за повече информация . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:31 Заглавие: |
|
|
Проблема ти идва от входа на процесора (вероятно) 42 крак AFC-in!
Това е сигнала който може да кара тунинга да мени запълването и от там напрежението. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:31 Заглавие: |
|
|
| Ако на тунера има надпис TUGZI мисля че трябва да го смениш. |
|
|
 |
zhivko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 11:47 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съветите . Отивам да проверя.За резултата ще пиша. |
|
|
 |
zhivko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| На 42 извод на процесора имам импулс, който при настроен канал е с минимална амплитуда .С увеличаване на разстройката амплитудата се увеличава.Мисля , че там всичко е нормално с изключение на формата му.Тя е със стръмни преден и заден фронт, а платото му е част от сунусоида.По схемата не мога да намеря диаграми , за да видя дали това е нормалната му форма. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 20:26 Заглавие: |
|
|
| Това е чист тунер всички GS и LG от това поколение имат проблем с дициметровите вълни, пука се един смд кондензатор към маса направил съм поне 20бр.Като обърнеш тунера с елементите към теб и краката надолу в горния ляв край има една интегрална схема ,пак в горния ляв край на този чип има смд кондензатори кръгли сини или розови припои ги и съм сигурен че проблема ще се оправи.Съжалявам за начина на обесняване но аз си ги знам и по памет така мога да ти обесня. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 10, 2007 20:29 Заглавие: |
|
|
Колегите по горе ти писаха , ако го прави само на дециметров обхват смени тунера и не търси нищо по процесора . Напражението на 42 кр , начина на формиране и т.н е едно и също за трите обхвата. Разликата е единствено в захранването на извода за дециметровия. Тези телевизори страдат от тунер и точно на този обхват. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|