Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SHIVAKI STV-2016MULTI

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Яну 13, 2007 20:35    Заглавие: SHIVAKI STV-2016MULTI Отговорете с цитат

Телевизора го докараха за ремонт-дефект в захранващия блок. След отстраняване на дефектите които се виждат, не можах да запусна телевизора. Има бутон за включване на телевизора. От него не потегли. Няма защита за деца (поне на първо време не видях).
Процесор DAYTEK 003 47C834-R181. След като помолих да ми донесът оргиналното дистанционно, с натискането на бутона за включване-телевизора си заработи. А вече бях набедил процесора, тъй като дефекта беше в захранването на неговата верига. На едно място при братята руснаци попаднах че тоя телевизор трябва да се кара с фунайско дистанционно. Да ама не. Въпроса ми е най вече към RC, ако се наложи ново дистанционно-какво трябва да е? Засега не съм установил, защо не тръгва от локалната клавиатура (проверил съм-всичко е наред). Независимо че си работи, го оставих за следващата седмица, аз да съм по наясно, а пък и на някой друг ако му се наложи.
П.П. Менюто като изписване на екрана почти прилича на Фунай
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Яну 13, 2007 21:28    Заглавие: Re: SHIVAKI STV-2016MULTI Отговорете с цитат

Доколкото си спомням, фунайските дистанционни бях два модела, но разликата май беше само в бутоните за усилване на звука. Възможно е да ти прецакан входа за локалната клавиатура на процесора. Като включиш телевизора, бутоните отпред работят ли? Ако работят, тогава е възможно телевизора да се включва САМО от дистанционното - срещал съм и такива телевизори.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 13, 2007 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Там е работата, че след като го включих с неговото дистанционно, започнах да си правя експерименти(избягнах елемента дефект в процесора). Не отговаря на команди на фунай и на нищо друго.
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Яну 13, 2007 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Там е работата, че след като го включих с неговото дистанционно, започнах да си правя експерименти(избягнах елемента дефект в процесора). Не отговаря на команди на фунай и на нищо друго.

Тогава остава вероятноста бутона за включване от локалната клавиатура да е прецакан (често се случва и ти го знаеш). Провери ли този бутон?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 13, 2007 22:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Митачи виж това http://www.pultov.ru/index.php?cat=1043
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Яну 13, 2007 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.remcomplekt.ru/rmt_info.php?idi=47264&idn=17&brnd=292&cp=0&fbg=47264&abk=47264
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 14, 2007 11:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Пулта действително е доста особен и май не съм виждал друг като него.
Протокола който се използва в случая е същия като при Crown, Bigstown ..., НО системния адрес е друг и уникален (поне за мен).
Аналог на този пулт би трябвало да е FRC0005.

P.S. Възможно ли е да получа картинка на оригиналния пулт (ако е още при теб)?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 14, 2007 12:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички! Това което показват руснаците според мен няма да го кара тоя телевизор, а май под едно и също име го има с различни процесори. За RC- в понеделник ще го снимам, и ще пратя снимка.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 15, 2007 10:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Увеличить фото »»
Все фотографии альбома "ТЕЛЕВИЗОРИ" »»
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети