| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 13, 2007 20:35 Заглавие: SHIVAKI STV-2016MULTI |
|
|
Телевизора го докараха за ремонт-дефект в захранващия блок. След отстраняване на дефектите които се виждат, не можах да запусна телевизора. Има бутон за включване на телевизора. От него не потегли. Няма защита за деца (поне на първо време не видях).
Процесор DAYTEK 003 47C834-R181. След като помолих да ми донесът оргиналното дистанционно, с натискането на бутона за включване-телевизора си заработи. А вече бях набедил процесора, тъй като дефекта беше в захранването на неговата верига. На едно място при братята руснаци попаднах че тоя телевизор трябва да се кара с фунайско дистанционно. Да ама не. Въпроса ми е най вече към RC, ако се наложи ново дистанционно-какво трябва да е? Засега не съм установил, защо не тръгва от локалната клавиатура (проверил съм-всичко е наред). Независимо че си работи, го оставих за следващата седмица, аз да съм по наясно, а пък и на някой друг ако му се наложи.
П.П. Менюто като изписване на екрана почти прилича на Фунай _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 13, 2007 21:28 Заглавие: Re: SHIVAKI STV-2016MULTI |
|
|
| Доколкото си спомням, фунайските дистанционни бях два модела, но разликата май беше само в бутоните за усилване на звука. Възможно е да ти прецакан входа за локалната клавиатура на процесора. Като включиш телевизора, бутоните отпред работят ли? Ако работят, тогава е възможно телевизора да се включва САМО от дистанционното - срещал съм и такива телевизори. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 13, 2007 21:33 Заглавие: |
|
|
Там е работата, че след като го включих с неговото дистанционно, започнах да си правя експерименти(избягнах елемента дефект в процесора). Не отговаря на команди на фунай и на нищо друго. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 13, 2007 21:48 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | Там е работата, че след като го включих с неговото дистанционно, започнах да си правя експерименти(избягнах елемента дефект в процесора). Не отговаря на команди на фунай и на нищо друго. |
Тогава остава вероятноста бутона за включване от локалната клавиатура да е прецакан (често се случва и ти го знаеш). Провери ли този бутон? |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 11:25 Заглавие: |
|
|
Пулта действително е доста особен и май не съм виждал друг като него.
Протокола който се използва в случая е същия като при Crown, Bigstown ..., НО системния адрес е друг и уникален (поне за мен).
Аналог на този пулт би трябвало да е FRC0005.
P.S. Възможно ли е да получа картинка на оригиналния пулт (ако е още при теб)? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 14, 2007 12:11 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички! Това което показват руснаците според мен няма да го кара тоя телевизор, а май под едно и също име го има с различни процесори. За RC- в понеделник ще го снимам, и ще пратя снимка. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
|
|
 |
|